Duurzame raamdecoratie om je huis op te frissen!

Het huis opfrissen is eens in de zoveel tijd gewoon nodig. Dat geldt zeker ook voor onze raamdecoratie in de woonkamer. De jaloezieën die we daar hebben hangen, zijn nadat ze ons jaren een goede dienst bewezen hebben, klaar voor vervanging. Ze zijn verkleurd door de zon en gewoon niet meer zo mooi als dat ze waren. Nu zijn we dus op zoek naar nieuwe duurzame raamdecoratie!

Duurzame raamdecoratie
Sitting room interior by Photographee.eu

Door de coronacrisis zitten we ook veel meer thuis dan we gewend zijn. Wandelingen door de natuur hebben plaatsgemaakt voor rondjes door de tuin, en dat alles terwijl het weer zich al wekenlang van zijn beste kant laat zien. Dit is natuurlijk vervelend en frustrerend, maar we kunnen de tijd in huis ook goed gebruiken om ons interieur eens flink op te frissen! Zeker als je elke dag tegen deze dingen aan kijkt.

Haal buiten naar binnen

Steeds meer mensen gebruiken natuurlijke materialen om buiten zoveel mogelijk naar binnen te halen. Laat dat nu precies passen bij de interieurtrends van 2020! Helemaal van nu is het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen en hout om ons interieur die rustgevende sfeer te geven die zo kenmerkend is voor de natuur. Denk bijvoorbeeld aan rotan stoelen (terug van weggeweest) of jaloezieën van bamboe: praktisch, stijlvol en ook nog eens goed voor het milieu.

Duurzame raamdecoratie
Living room with wooden blinds by Photographee.eu
Jaloezieën van bamoe

Jaloezieën van bamboe zijn een duurzame vorm van raamdecoratie die perfect past bij de interieurtrends van 2020. Het bamboe filtert het licht op een natuurlijke wijze waardoor het een prachtige lichtinval creëert. Het materiaal geeft het licht bovendien een warme tint waardoor je woning direct extra sfeer krijgt. Daarnaast zijn jaloezieën van bamboe perfect te combineren met verschillende woonstijlen. Zo geven ze een landelijke woonkamer een romantisch tintje, maar passen ze ook prima bij een strakke Scandinavische woonstijl.

Duurzame raamdecoratie

Naast het feit dat jaloezieën van bamboe je woning meteen sfeer geven, zijn ze ook nog eens hartstikke duurzaam. Bamboe heeft namelijk erg weinig nodig om te groeien, en ook groeit het vele malen sneller dan bijvoorbeeld hout. Bamboe is namelijk een grassoort die ook door blijft groeien nadat het gekapt is. Doordat bamboe een erg compacte vezelstructuur heeft is het bovendien veel steviger dan menig ander materiaal, en gaat het erg lang mee. Wat betreft duurzaamheid kan er dus weinig op tegen mooie jaloezieën van bamboe.

Wie wel wat extra natuur kan gebruiken in deze onzekere tijden doet er dus goed aan te kiezen voor raamdecoratie van bamboe. Zo maak je niet alleen jezelf blij, maar ook de natuur!

Wat vind jij van deze duurzame raamdecoratie van bamboe?

4 Reacties

  1. 07/05/2020 / 07:00

    Gordijnen en raamdecoratie doen veel voor een huis. Wij moeten eigenlijk nog een keer gordijnen in de keuken hebben.

  2. 05/05/2020 / 12:58

    O deze vind ik echt heel mooi! Lijkt me ook leuk voor de kinderen. Binnenkort maar eens goed kijken naar de mogelijkheden.

  3. 05/05/2020 / 12:51

    Mooi! Wij kozen deze winter, juist voor mee openheid in de woonkamer. Maar deze jalozieen waren een goede tweede keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }