Zo zorg je voor een onvergetelijke verjaardag

Houdt niet iedereen van verjaardagen? Zo’n dag waarop iedereen even aan je denkt, waarop je gewoon kan doen wat jij wil. Voor een heerlijke verjaardag zorgen kan eigenlijk iedereen. Maar met deze tips maak je de dag net dat tikkeltje specialer en zorg je voor een onvergetelijke verjaardag.

Een onvergetelijke verjaardag
Celebrating birthday via Shutterstock by Kamil Macniak

Vier gewoon een verjaardagsweek

Oké, voor zij onder ons die niet echt fan zijn van hun verjaardag, is dit misschien niet de beste tip. Maar voor zij die staan te trappelen als hun verjaardag dichterbij komt en elke dag aftellen naar hun feest is dit perfect. Je schenkt hun een verjaardagsweek. Zo kan je met vrienden eens een glaasje gaan drinken na het werk en bij familie langsgaan in het weekend voor een stukje taart. Op de verjaardag zelf kan je een uitstapje plannen: houdt hij of zij van knutselen, boetseren, uitgaan, natuur, sport of pretparken? Maak er een echte uitstap van en boek een nachtje op hotel voor een groot verjaardagsontbijt.

Things to remember

Wat een verjaardag zo leuk maakt, zijn niet per se de cadeaus, maar vooral het gevoel dat iedereen even aan je denkt, toch? Zorg daarom dat je herinneringen voor eeuwig kan koesteren. Denk aan foto’s om in te kaderen, bloemen om te drogen, lieve brieven of verjaardagskaarten. Focus op heerlijke momenten met mensen, in plaats van spullen. Veel mensen zullen een spontaan telefoontje, of babbeltje aan de deur veel leuker vinden dan een cadeau. Maak dus tijd voor de jarige, die cadeaus komen wel later. Geen tijd gehad voor een cadeau? Kies dan een leuke gepersonaliseerde verjaardagskaart voor een vrouw of man waaraan je een tegoedbonnetje toevoegt: samen dineren, een match padel of een uitstapje naar de zee, het is een perfect cadeau.

Een onvergetelijke verjaardag
Birthday drip cake via Shutterstock by Ruth Black

Heerlijke klassiekers

Een onvergetelijke verjaardag is niet compleet zonder taart, en een taart is niet compleet zonder kaarsjes. Vergeet dus ook de klassiekers niet zoals een leuke slinger, ballonnen en muziek. Je kan heliumballonnen aan de deur laten leveren, slingers ’s nachts ophangen en een lijst met favoriete 90’s muziek samenstellen. Hoewel de meeste mensen genieten van de klassiekers, houd je best rekening met de smaken van de jarige. Misschien houdt hij of zij niet van zoet, volgen ze een vegetarisch of veganistisch dieet of drinken ze geen alcohol? Geen nood, er zijn heel wat alternatieven. Denk aan een gezellige kaasschotel om te aperitieven, vegan wrapjes of een zelfgemaakte cheesecake.

Als kers op de taart, haal je je gitaar boven en zing je samen voor de jarige. Als de zon dan nog schijnt, en de lente in het land komt, kan de dag niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }