Eerste ouderdomskwaaltjes in zicht? Deze tips kunnen je helpen

Dat we vanaf een bepaalde leeftijd allemaal een dagje ouder worden, is onvermijdelijk. Ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven en het betekent ook wijzer worden en een rugzak vol ervaring op je schouders dragen. Helaas brengt het soms ook wat ongemakken met zich mee. Maar niet getreurd, want gelukkig zijn er wel heel wat tips om tegen de eerste ouderdomskwaaltjes te vechten!

Eerste ouderdomskwaaltjes
Healthy lifestyle via Shutterstock by Maridav

Blijf actief

Eén van de beste manieren om ouderdomskwaaltjes te bestrijden is door actief te blijven. Regelmatige lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat je je spierkracht en flexibiliteit behoudt, het verbetert je bloedsomloop en kan ook gewrichtspijn verlichten. Of je er nu voor kiest om te wandelen, zwemmen, yoga te doen of te dansen, kies een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen. Je zult versteld staan van hoe goed je je voelt na een sportsessie. 

Verzorg je huid

Al van jongs af aan is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Wanneer je ouder wordt is het namelijk zo dat je huid minder soepel en elastisch wordt en dat gaat vaak gepaard met rimpels en fijne lijntjes. Door je huid goed te verzorgen, ze te beschermen tegen de zon en ze te hydrateren en te exfoliëren, kan de celvernieuwing in de huid gestimuleerd worden waardoor ze er langer jong zal uitzien. Ook een HIFU behandeling in het gezicht kan helpen, door collageen-aanmaak te stimuleren en het gelaat weer te verstrakken. 

Kies een gepaste behandeling

Wist je dat er voor heel wat ouderdomskwaaltjes erg efficiënte behandelingen bestaan? Begint je huid bijvoorbeeld wat slapper te worden en zie je steeds meer rimpels verschijnen? Dan is een HIFU behandeling misschien wel iets voor jou. Of heb je last van grijze haren en droom je van een weelderige bos blonde lokken zoals je vroeger had? Breng dan een bezoekje aan de kapper en laat je haren kleuren. Kortom, blijf vooral niet bij de pakken zitten maar neem het heft in eigen handen en weet dat er voor heel wat ouderdomskwaaltjes goede oplossingen bestaan.

Eerste ouderdomskwaaltjes
Healthy food via Shutterstock by ovchinnikova_ksenya

Zorg voor voldoende slaap

Jong of oud: een goede nachtrust is essentieel voor een gezond lichaam en een scherpe geest. Probeer elke nacht 7-9 uur slaap te krijgen en creëer een rustgevende slaapomgeving door je slaapkamer donker, koel en stil te houden. Probeer om vlak voor het slapengaan gsm- en computerschermen te vermijden en probeer ook om een regelmatig slaapschema aan te houden. Een goede nachtrust kan echt wonderen doen voor je algehele welzijn en kan je ook helpen om de dag fris en energiek te beginnen.

Eet gezond

Je bent wat je eet, toch? Probeer dus een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen, zodat je je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren en ouderdomskwaaltjes op afstand te houden. Groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten zouden deel moeten zijn van je dagelijks dieet. Probeer om bewerkte voedingsmiddelen en suiker zo veel mogelijk links te laten liggen en drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Je zult merken dat je meer energie hebt en je beter voelt van binnenuit. Maar een koekje zo nu en dan moet natuurlijk wel kunnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }