5 Manieren om te genieten van je wintertuin!

In de lente en zomer zijn we bijna de hele dag wel buiten te vinden. Tenzij het echt veel te heet is. Echter is het ook in de winter belangrijk voor je gezondheid om genoeg daglicht mee te pakken. Daar hoef je niet altijd je eigen stek voor te verlaten. Er zijn genoeg manieren om te genieten van je wintertuin!

genieten van je wintertuin
Winter garden via Shutterstock by Gudrun Muenz

Plantenbakken

Als de grond bevroren is, is het lastig om er in te planten. Gelukkig is daar een oplossing voor. Als je een mooie plantenbak koopt, kun je lekker aan de slag met het planten van wintervaste planten en bloemen. Een mooi systeem dat je tegenwoordig hebt zijn de modulaire plantenbakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en eenvoudig zelf te monteren. Door het unieke design kun je ze heel eenvoudig overal plaatsen en zelf bepalen welk model dat je maakt. Zelfs als het om een lantaarnpaal zou moeten.

Verlichting

Hang verlichting op om de donkere dagen door te komen. Tegenwoordig heb je heel veel mooie led-slingers met mooie lampenbollen voor buiten. met Kerst kun je kiezen voor Kerstversiering in de tuin, zodat het allemaal nog gezelliger en knusser wordt!

Wintergroenten

Ook in de winter kun je genieten van je eigen moestuintje. Er zijn genoeg harde groenten die in de winter makkelijk overleven. Denk aan bloemkool, bieten, en broccoli. Maar ook radijsjes en pastinaak doen het prima in de winter. Zorg er wel voor dat je ze in de herfst al geplant hebt.

genieten van je wintertuin
Red squirrel in winter garden via Shutterstock by Michal Ninger

Voer voor de dieren

In de winter zijn er eekhoorntjes, vogels, egeltjes en andere dieren die buiten leven vaak op zoek naar eten. Koop dus wat voer voor ze en zorg dat het op een veilige droge plek hangt of ligt, waar ze het lekker kunnen oppeuzelen.

Winterdecoratie

Niet alleen in de zomer kun je leuke items neerzetten om je tuin op te fleuren. Er is genoeg leuke winterdecoratie te vinden die het buiten overleeft. Maak een gezellige wintertuin met een krans, slingers en lampjes. Of leuke lantaars waar je een kaarsje in kunt branden. Voor meer kleur tijdens de donkere en grauwe dagen kun je ook bessenplantjes plaatsen. Deze geven alles weer wat meer kleur.

Wat doe jij om te genieten van je wintertuin?

1 Reactie

  1. Linda schrijft ' t op
    30/01/2022 / 17:28

    In de winter ben ik ook de vogels aan het voeren in de tuin. Zo leuk om alles te zien fladderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }