Feestje in Amerikaanse stijl organiseren doe je zo!

Nu we niet kunnen reizen, moeten we de reissfeer maar naar ons eigen huis halen! Een themafeestje in de stijl van een bepaald land is altijd een goed idee. Ook al kun je nu maar twee andere mensen (op 1.5 meter afstand) uitnodigen, is het toch leuk om af en toe groots uit te pakken. Zeker als er ook nog eens feestdagen in het spel zijn. Aangezien mijn droom, een rondreis door de USA, tot nu toe nog niet doorgegaan is, zou ik kiezen voor een feestje in Amerikaanse stijl. Met deze tips organiseer je zeker een geslaagd feestje!

Feestje in Amerikaanse stijl
Tafelaankleding

Amerikaans is altijd lekker over de top. Dus je kunt helemaal losgaan met de Amerikaanse tafelaankleding en versiering. Denk bij het gebruik van papieren bordjes en servetten vooral aan de kleuren rood, wit en blauw en strepen en sterren!

Vlaggen landen

Als je een feestje in de stijl van een bepaald land organiseert en de tafel leuk wilt aankleden, kun je vlaggen van de landen als decoratie neerzetten. Er bestaan zelfs tafelvlaggetjes, dus die zijn perfect om neer te zetten en kun je eventueel ook als naamkaartje gebruiken! In dit geval kies je natuurlijk voor de welbekende vlag van de verenigde Staten! Als je de rest van de woonkamer ook wilt versieren, kun je online ook genoeg slingers in Amerikaanse stijl vinden.

Wat ook zeker niet op een Amerikaans feestje mag ontbreken zijn de rode American Cups. Deze herken je vast uit een Amerikaanse film of tv-serie, waar ze beerpong spelen op een of ander studentenfeestje!

American Food & Drinks

Geen feest is compleet zonder eten, am I right? Bij een feestje in Amerikaanse stijl is de keuze reuze. Met deze gerechten slaag je altijd:

Met deze hapjes en drankjes zit je altijd goed. En weet je wat het fijne is aan een feestje in Amerikaanse stijl? Dat je dit samen met de gasten kunt voorbereiden onder het motto ‘Bring your Own Booze‘ principe. Dit is the American Way. Als iedereen iets maakt, koopt of voorbereid deel je de lasten!. Easy Peasy, toch?

feestje in Amerikaanse stijl
American Party Games

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder leuke spelletjes om de gasten mee te vermaken. Deze Amerikaanse spelletjes zijn altijd leuk om te spelen:

Dresscode

Om het geheel nog grappiger en leuke te maken, kun je een verkleedfeestje ervan maken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Verkleed je als indiaan, cowboy, baseball player of cheer leader!

Hoe zou jij een feestje in Amerikaanse stijl organiseren?

13 Reacties

 1. 18/01/2021 / 09:21

  Leuk! Het doet mij denken aan onze rondreis langs de Westcoast. Inmiddels ook alweer 15 jaar (!) geleden. Was waanzinnig maar het heeft ons bijna failliet gemaakt. Man, wat is het duur in de VS. Komt natuurlijk ook doordat we alles los moesten doen. Ontbijt (destijds een simpel ontbijt zo’n 20 dollar per persoon. Toen we dachten, we halen alles wel los in de supermarkt waren we overigens bijna hetzelfde kwijt. Dat krijg je als je verse jus d’orange wilt, vers fruit en granola). Afijn. We wilden daar ook niet alleen maar junkfood eten en dan krijg je de wat hippere restaurants die natuurlijk ook veel duurder zijn.
  Meer on topic lijkt het idee voor een feestje als dit mij heel leuk, alleen ben ik niet voor het soort eten heel eerlijk gezegd. Ik zou dan liever voor een Indonesisch feestje gaan 🙂

 2. 17/01/2021 / 12:00

  haha goed idee! Kan mij herinneren dat mijn familie vroeger dit soort feestjes nog wel eens gaf. Met vooral het principe iedereen maakt iets en neemt dit mee. Zo hadden we geregeld een feestje maar kon het in prijs toch leuk blijven 🙂

 3. 17/01/2021 / 11:56

  Ik weet niet wat het is met die lockdown, maar ik krijg er zo’n zin van om te gaan reizen. Ik voel me zo opgesloten.
  Zo’n amerikaans feest is natuurlijk wel de perfecte manier om een buitenlands sfeertje in je eigen huis te creeeren. Jammer alleen dat er nu zo weinig mensen uitgenodigd mogen worden….

 4. 14/01/2021 / 19:34

  Ik houd van taarten. Het lijkt me zeker lekker en leuk om zo een feestje te geven.

 5. 14/01/2021 / 19:00

  Ziet er erg leuk uit zo’n feestje, helemaal nu we er niet meer uit mogen.

 6. Felice Veenman
  14/01/2021 / 11:58

  hahha ja Dokter Pepper geweldig, niet te drinken dat spul! En vergeet de Dunkin Donuts niet !!

 7. Caroline
  13/01/2021 / 15:06

  Onze rondreis USA viel vorig jaar ook in het water door de inreisbeperkingen i.v.m. Covid. Bij een feestje in USA stijl denk ik inderdaad aan stars & stripes kleuren en patronen.

 8. Jouvence
  13/01/2021 / 12:12

  Klinkt leuk, vooral de American food & drinks spreekt me erg aan 😉

 9. Mieke | Miek's Mind
  07/01/2021 / 08:20

  Vooral die taart is awesome, ik vind ze helaas altijd wel aan de prijzige kant dus ik zou ze niet zomaar voor een feestje bestellen, dan wel voor een verjaardag bijv 🙂 en voordat we weer een feestje mogen organiseren… nog even wachten :(?

 10. 07/01/2021 / 00:52

  leuk idee wel en echt wel iets dat bij jongeren goed in de smaak zal vallen denk ik 🙂

 11. 05/01/2021 / 21:01

  Oeh, mij lijkt het me gaaf om iets in het thema te doen van Texmex. Aangezien ik dat eten (ik maak het dan wel vegetarisch) heerlijk vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }