Game Of Thrones Monopoly

Game Of Thrones Monopoly

Via Instagram en andere artikelen konden jullie al zien en lezen dat ik sinds kort in het bezit ben van Game of Thrones Monopoly. Monopoly was vroeger al één van mijn favoriete gezelschapsspellen. Toen ik hoorde dat er een Game Of Thrones versie uitkwam, zette ik deze ook per direct op mijn wish list! Toen Coolgifts mij benaderde om een product te reviewen, hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Zonder aarzelen bestelde ik mijn Game Of Thrones spel + de 2-in-1 Wereldbol.

Game Of Thrones Monopoly
De spelregels

De spelregels zijn eigenlijk niet anders dan het standaard Monopoly spel. Je speelt dit keer alleen niet met bekende straten in Nederland, maar met gebieden of plaatsen uit de hitserie Game Of Thrones. Verover jij het Noorden? Of ga je toch voor het dure Kingslanding? Of misschien wil jij wel alle huizen in je bezit krijgen? Het kan allemaal! In de handleiding vind je wel een extra waarschuwing:

Play it right! Many players like to devise their own ‘house’ Monopoly rules. This is fine, but such rules often make the game last longer. In the official rules players may never loan each other money or trade ‘promises’ not to charge rent in the future, etc. All tax and penalty fees are payable to the Bank and should not be stored under the Free Parking space or anywhere else!

Vooral die laatste zin is geniaal. Deden jullie dat vroeger ook? Alle betalingen in de pot a.k.a. vrij parkeren? Ik heb het dit keer nog steeds gedaan. Dat maakt het gewoon veel spannender en leuker, haha. Ook zeiden wij vroeger dat we in de eerste ronde niks mochten kopen, op start kreeg je het dubbele salaris en veilen, daar deden we niet aan. Busted!

IMG_2093
Valar Morghulis & The Iron Throne

Vroeger heetten ze gewoon ‘Kans’ en ‘Algemeen Fonds’. In deze Collector’s Edition heten ze Valar Morghulis & The Iron Throne kaarten. De opdrachten die er op staan, zijn ook volledig op Game Of Thrones gericht.

You are accused of poisoning the king during his wedding! Go directly to jail. Do not pass go. Do not collect 200!

IMG_2097
Houses & Villages and Keeps

De welbekende stations zijn veranderd in House Baratheon, Targaryen, Lannister & Starke. De huizen en hotels zijn omgeruild voor Villages & Keeps.

IMG_2092
Pionnen

Ook de pionnen zijn uiteraard volledig in GOT style. Dit keer speel jij met een White Walker, een drakenei, een raaf, the Iron Throne, een kroon of de Dire Wolf van Jon Snow!

IMG_2091

Ik heb enorm genoten van het spel. Maar ze hebben wel gelijk. Het duurt veel langer als je al het geld in de pot legt. Maar dat vind ik juist wel leuk aan het spel. Ik heb overigens echt keihard verloren. Ik heb overigens wel gevochten tot het bittere einde, haha. Ik dacht dat het nog wel te redden viel, verkocht elk huis en nam hypotheek op alle gebieden en plaatsen die ik had. Helaas, het mocht niet baten. Mijn wraak zal zoet zijn! 😉

Mocht je het spel willen aanschaffen, dan kun je deze hier vinden!

Wat vinden jullie van Game Of Thrones Monopoly?

2 Reacties

  1. 31/03/2016 / 10:30

    Ohhhhhh gaaf gaaf gaaf!!!! 😀 Ik ben gek op alles wat met GoT te maken heeft! Kan ook niet wachten op het nieuwe seizoen 🙂

  2. 31/03/2016 / 05:48

    Ik heb echt he-le-maal niks met Game of Thrones, maar ik vind het wel super tof dat je een speciale Monopoly hebt.. Ook al heb ik dus niet met de serie, de Monopoly zou ik dan wel weer willen hebben :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }