Gameverslaving: Deze leuke games speel ik regelmatig!

iPhone musthaves
Via Shutterstock

Gameverslaving: Speel jij wel eens games op je smartphone of tablet? Ik zet mijn favoriete games voor jullie op een rijtje!

Gameverslaving

Zodra ik een spel echt leuk vindt, kan ik hier echt uren aan spenderen. Meestal speel ik op mijn iPhone 7 of mijn iPad Air 2. Je zou het een lichte gameverslaving kunnen noemen. Alhoewel ik gelukkig geen kenmerken van een serieuze gameverslaving heb. Zodra je dit bij iemand herkent, kun je beter even aan de bel trekken! 😉

Mijn favoriete games

Eerder verscheen er al eens een artikel over Criminal Case. Dit spel speel ik al enige tijd niet meer, maar ik moet zeggen dat ik het wel nog steeds leuk zou vinden. Echter is het spelen van spellen erg tijdrovend, dus er moeten keuzes gemaakt worden! 😉

The Sims Freeplay

Er zijn tijden dat ik het dagelijks speel, zoals nu, maar er zijn ook tijden dat ik het weken of maanden niet aanraak. Wegens drukte of omdat ik op dat moment met andere verslavende iPhone games bezig ben. Toch blijft deze favoriet en speel ik deze altijd weer. Ik ben ondertussen in level 39 en heb zo’n 27 Sims rondrennen. Een hele dagtaak! 😉

verslavende iPhone games

Het leuke van dit spel is dat het enorm uitgebreid is. Er zijn wekelijkse doelen, evenementen, je kunt met je Sim mee naar het werk, huizen bouwen, met je huisdieren spelen, shoppen, opdrachten voltooien, trouwen en noem maar op. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het is er wel. En het mooie van alles is, dat je je niet kunt vervelen. Daarnaast zijn er regelmatig updates die het spel nóg leuker maken!

Mocht je vragen hebben over het spel en alle mogelijkheden, dan raad ik je aan om een kijkje bij Miss Sentinelli te nemen. Zij deelt enorm veel tips and tricks, waar je als beginner zeker iets aan hebt!

Gardenscapes – New Acres

Sinds een aantal weken ben ik helemaal hooked aan Gardenscapes – New Acres. Het lijkt een beetje op Candy Crush, maar stiekem vind ik deze versie vele malen leuker. Ik ben dus ook al in level 219. Wat het nog leuker maakt, is dat Mike deze ook speelt. Hij is veel beter dan mij, dus hij had me binnen no time ingehaald en lag maar liefst 60 levels voor. Tijdens mijn verlof van afgelopen week heb ik een flinke inhaalslag gemaakt en lig ik nog maar zo’n 30 levels achter!

verslavende iPhone games

Hetgeen dit spel extra leuk maakt, is de mogelijkheid tot het uitbreiden van je tuin. Deze tuin hoort bij de mansion van butler Austin, die erg goed voor zijn tuin zorgt. Voor elk level dat je haalt, krijg je sterren. Met deze sterren speel je nieuwe decoratie vrij en maak je van jouw tuin een paradijs! Aankomende Kerst is er voor het eerst een evenement, waarbij je extra cadeautjes, zoals boosters en unlimited lives kunt winnen. Can’t wait!

Het enige nadeel vind ik, dat je vaak niet verder kunt spelen, omdat je levens op zijn. Als je verbindt met Facebook, kun je wel levens aan vrienden en vriendinnen vragen. Gelukkig heb ik 5 tot 6 andere Gardenscapes verslaafden in mijn vriendenlijst!

The Walking Dead

En dan nu mijn laatste nieuwe aanwinst. Nu we het over aanwinsten hebben… Ik speel alle spellen op mijn  iPhone 7! ❤ Dankzij dit toestel met 128 GB aan geheugen kan ik al deze spellen installeren, zonder dat mijn geheugen te snel vol is. The Walking Dead leerde ik overigens ook via Miss Sentinelli kennen. Ik had zelf nog niet gezien dat hier een game van uit was. Iets met drukte enzo.

verslavende iPhone games

Anyway, dit spel zit zo geniaal in elkaar. Ik herbeleef alle momenten van alle seizoenen opnieuw. Je start met een aantal onbekende survivors en door missies te voltooien, je kamp uit te breiden, equipment te upgraden en je survivors te trainen, speel je ook jouw geliefde The Walking Dead Heroes vrij. Zoals je ziet op bovenstaande foto heb ik Daryl en Glenn al vrijgespeeld. Tijdens speciale missies kun je wel al met doorgewinterde Heroes spelen. Dat maakt het extra leuk!

Ik realiseer me dat dit een vrij beknopte tekst per spel is, dus als jullie het leuk vinden, wil ik nog wel een keer een uitgebreider artikel per spel maken. Laat het vooral even weten via de comments op Facebook of onderaan het artikel. En mochten jullie zelf ook lichtelijk verslaafd aan iPhone games zijn, laat me dan vooral weten welk spel ik echt een keer zou moeten spelen!

Door welke spellen zou jij een gameverslaving kunnen ontwikkelen?

10 Reacties

 1. 10/04/2020 / 11:36

  Mijn jongste zoon gamet ook graag, meestal met vrienden. Dat vind ik altijd weer bijzonder, hoe ze op die manier alsnog samen spelen!

 2. 28/03/2018 / 19:55

  Hey Simone,

  The Sims Freeplay is echt verslavend he hhahhaa. Ik zit aan de max qua levels en qua Sims. Maar elke keer als er een nieuwe update is of een nieuw Simstad evenement, dan ben ik weer volop aan het spelen. hihi. The Walking Dead heb ik ook enorm lang gespeeld, maar zelf ben ik ook enorm druk en ik hou het nu alleen nog maar bij The Sims Freeplay. En wat lief dat je mij genoemd hebt, dank je wel!

  Liefs!

 3. 25/03/2018 / 22:15

  Ik heb ook altijd spelletjes op mijn telefoon. Op Google Play Games ben ik bijna level 51, oeps.. Ik ben op dit moment verslaafd aan 100 days, ik ben op de helft en móet het gewoon uitspelen!

  • 26/03/2018 / 09:14

   Oh ik weet echt helemaal niks van Android, wat betekent dat, dat je in level 51 van Google Play Games bent? 100 Days ken ik ook niet, waar gaat het over? Ben wel nieuwsgierig nu! 😉

   • 26/03/2018 / 09:29

    Dat je heeeeel veel tijd in spelletjes hebt gestoken, haha. In 100 days moet je 100 dagen lang de zombie apocalypse overleven. Je hoeft niet heel veel te doen, maar het is toch verslavend!

 4. 25/03/2018 / 15:15

  Op mijn smartphone staan 2 woordspelletjes en dat is het. Echt verslaafd ben ik er niet aan. Maar op Facebook heb ik wel meer spellen die ik speel en ja.. dat doe ik elke dag. Zoals Marketland, Cafeland en Supercity. Vooral dat laatste kan ik mij nogal in verliezen (oeps). Een verslaafde zou ik mezelf niet noemen. Gewoon, ik speel het elke dag, maar niet voor een ganse dag 😉

  • 26/03/2018 / 09:15

   Ah die speelde ik vroeger ook allemaal. Al heb ik al heel lang niet meer van die spelletjes gespeeld. Ik ben dit weekend weer aan Hay Day begonnen. Echt zo’n spel dat ik soms maanden niet meer speel en dan ineens weer oppak.

 5. 23/03/2018 / 12:41

  Ooh, wat grappig, ik ben ook helemaal verslaafd geweest aan Sims Freeplay en Criminal Case. Daarnaast ben ik op het moment weer fanatiek aan het Candy Crushen (heel genant, ik weet het!), zo verslavend. Ik zit ergens bij level 2380 en hoop dat ik zo snel mogelijk bij 2800-nogwat ben, want dan houden de levels op en kan ik verder met mijn leven! 😉

  Verder doe ik deze week voor het eerst mee met een heuse Wordfeudcompetitie, ook erg leuk! En als ik me een kwartiertje verveel, pak ik wel eens Yahtzee er bij.

  Heb ook heel lang allerlei Escaperoom-games gespeeld, maar het nadeel daarvan is dat je vaak al vrij snel door alle levels heen bent.

  Op de laptop speel ik heel graag het spel Emperor: Rise of the Middle Kingdom, een soort Sims maar dan anders. 🙂 En heel af en toe via het platform Brettspielwelt de games Carcassonne of Catan.

  Oeps, best verslaafd, als ik zo terug lees!

  • 26/03/2018 / 09:17

   2380?? Wowwwww, haha. Ik vind het helemaal niet genant hoor. Ik speel Candy Crush al heel lang niet meer, maar heb wel heel lang Gardenscapes en en Homescapes gespeeld. Dat vind ik ook echt superleuke spellen. Een beetje hetzelfde, alleen kun je dan nog je tuin en mansion inrichten!

   Escape Rooms heb ik tot nu toe alleen in real life gespeeld. Welke kun je echt aanraden? Er zijn er zoveel…

   Emperor: Rise of the Middle Kingdom jlinkt erg interessant. Is dat een online game?

   • 26/03/2018 / 12:05

    Ik heb even in mijn blogarchieven gegraven en heb ooit dit artikel geplaatst over online escapegames: http://www.ditisanne.nl/anne-lifestyle-blog/entertained/escape-games-leukste-virtueel/. Misschien zijn er inmiddels al wel weer nieuwe en betere bijgekomen of deze games uitgebreid want het artikel is alweer ruim een jaar oud.

    Emperor: Rise of the Middle Kingdom speel ik vanaf een dvd. Je moet allerlei steden in het oude China bouwen, waarbij je allerlei grondstoffen wint om de bewoners in leven te houden. Je kunt handelsbetrekkingen met andere steden aan gaan en legers opbouwen om ze aan te vallen. Het is in het begin een wat ingewikkeld spel, dus als je er ooit aan gaat beginnen, mail me dan even want dan stuur ik je een lijstje met tips toe hoe je start. 🙂 Maar als je het eenmaal speelt kun je écht niet meer stoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }