Gouden sieraad weer laten glimmen
? Probeer dit!

Als je een nieuw gouden sieraad koopt, glimt deze nog mooi. Is het inmiddels al een aantal jaar geleden dat je een gouden ring, armband of ketting gekocht hebt? Dan is het sieraad zijn glans mogelijk enigszins verloren. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat een sieraad minder dof oogt. Benieuwd hoe je dit doet? Wij zetten hier 5 manieren op een rijtje om jouw gouden sieraad weer te laten glimmen.

Gouden sieraad weer laten glimmen

Rose gold pendant viua Shutterstock by TorriPhoto

1. Zeep en ammoniak

Een eerste manier om jouw sieraden weer te laten glimmen, is door een mengsel van zeep, ammoniak en kokend water te maken. Pomp allereerst wat zeep in een bakje en voeg een aantal druppels ammoniak toe. Voeg vervolgens een flinke scheut kokend water toe en leg jouw gouden sieraad in het mengsel. Na enkele minuten ziet een gouden ketting, armband of ring er weer als nieuw uit. Omdat ammoniak een bijtend middel is, raden wij je aan om handschoenen te dragen.

2. Schoolkrijtje

Vind je het geen fijn idee om jouw gouden sieraad door middel van een bijtend middels als ammoniak weer te laten glimmen? Geen paniek, want er zijn nog genoeg andere manieren. Je kunt bijvoorbeeld een schoolkrijtje gebruiken. Maal deze eerst helemaal fijn tot een hoopje poeder. Voeg hier vervolgens een paar druppels water aan toe. Het papje dat ontstaat breng je met een schone doek aan op jouw gouden sieraad. Als je deze techniek toepast, verdwijnen zelfs kleine krasjes uit het goud.

3. Bruistablet

Als je een makkelijke en snelle manier zoekt om jouw gouden sieraad weer te laten glimmen, gebruik je een bruistablet. Gooi deze in een glas water en voeg hieraan het gouden sieraad toe. Wacht vervolgens vijf minuten en haal jouw gouden heren armband uit het glas. Het sieraad glimt hierna weer als nooit tevoren. Het is verstandig om na een paar minuten even te kijken of alles nog goed gaat.

Gouden sieraad weer laten glimmen

Wedding rings via Shutterstock by pink panda

4. Bier

Wil je jouw gouden sieraad weer laten glimmen? Dan verwacht je mogelijk niet dat je hier bier voor kunt gebruiken. Toch is dit wel degelijk het geval. Giet maar eens een kleine hoeveelheid van deze drank over een doek. Ga vervolgens met het natte gedeelte van de doek over het sieraad heen en droog hem daarna af met een schone theedoek. Het resultaat doet je ongetwijfeld versteld staan.

5. Bakpoeder

Tot slot kun je ook bakpoeder gebruiken om gouden sieraden weer te laten glimmen als nooit tevoren. De meeste mensen hebben dit product in huis, waardoor je er niets voor hoeft te kopen. Je hebt maar 60 gram bakpoeder nodig. Meng dit met twee eetlepels water en wrijf het goedje vervolgens over jouw gouden sieraad. Voor extra glans giet je er nog wat azijn overheen. Spoel het gouden sieraad tot slot af onder de kraan.

Heb jij nog tips om gouden sieraden weer te laten glimmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }