5 handige apparaten in huis die goed van pas komen

handige apparaten in huis
Draadloze stofzuiger via Shutterstock by spb2015

De laatste jaren zijn er tal van handige apparaten voor in huis op de markt gekomen die ons leven een stuk makkelijker gemaakt hebben. Toch zijn er nog genoeg mensen die hier niet optimaal gebruik van maken. Zonde als je het ons vraagt, want hierdoor ben je onnodig veel tijd kwijt aan huishoudelijke taken. Daarom heb ik hier 5 apparaten op een rijtje gezet die in huis goed van pas komen. Zelf heb ik ook een aantal handige apparaten voor in huis op mijn wensenlijst staan.

1. Draadloze stofzuiger

Om je huis schoon en netjes te houden, ga je regelmatig met de stofzuiger rond. Dit apparaat zuigt zand, etensresten en andere rommel van de vloer, waardoor je huis schoon blijft. Sommige mensen gebruiken hier nog steeds een ‘ouderwetse’ stofzuiger met kabel voor, maar in plaats daarvan kun je ook kiezen voor een draadloze stofzuiger. Het grote voordeel hiervan is dat je niet langer last hebt van een snoer, waardoor je in feite kunt gaan en staan waar je wilt.

2. Robotstofzuiger

Besteed je zelf liever helemaal geen tijd meer aan stofzuigen? Dan biedt een draadloze stofzuiger voor jou waarschijnlijk geen uitkomst. Je moet er dan immers nog steeds zelf meer door je woning. Overweeg je traditionele stofzuiger in dat geval te vervangen door een robotstofzuiger. Dit apparaat stofzuigt je woning automatisch, waardoor je hier zelf geen tijd meer aan hoeft te besteden. Je hoeft alleen het stofbakje nog maar te legen tussen de stofzuigbeurten door, zodat de robot alle zand, etensresten en rommel mee kan nemen.

3. Roterende dweil

Als je geen robotstofzuiger hebt of die van jou geen dweilfunctie heeft, moet je zelf dweilen. Je kunt hier een standaard dweil of mop voor gebruiken, maar hiermee wordt de vloer lang niet altijd goed schoon. Met een roterende dweil hoef je hier niet bang voor te zijn. Doordat de borstels van zo’n dweil ronddraaien, wordt je vloer veel beter schoon. Een roterende dweil is bovendien geschikt voor vrijwel ieder vloertype.

handige apparaten in huis
Robotstofzuiger via Shutterstock by Sharomka

4. Automatische raamwisser

Ramen wassen is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je een automatische raamwisser kopen. Je hoeft in dat geval niet langer met een zeem en trekker in de weer, want je hoeft enkel met dit apparaat over de ramen te gaan. Met een automatische raamwisser worden je ramen streeploos schoon en blijft er bovendien geen water op achter. Hierdoor ben je aanzienlijk minder tijd kwijt aan het wassen van de ramen.

5. Aircooler

Tot slot is ook een aircooler kopen het overwegen waard. Dit apparaat helpt je weliswaar niet om tijd op huishoudelijke taken te besparen, maar hij maakt het uitvoeren van deze taken op warme dagen wel een stuk aangenamer. Een aircooler kan je namelijk helpen om de temperatuur in huis omlaag te brengen als het buiten (tropisch) warm is. Verwar dit apparaat niet met een airco, want een aircooler werkt op een andere manier. Desondanks is het een prima hulpmiddel om de temperatuur in huis omlaag te brengen. Daarbij komt dat een aircooler een stuk goedkoper is dan een airco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }