7x handige verhuistips voor mezelf!

handige verhuistips
Via Shutterstock

Over enkele weken is het zover. Ergens in maart start ik met verhuizen. Aangezien het al weer enige tijd geleden is, dat ik dit gedaan heb, leek het me wel fijn om een soort van verhuislijstje voor mezelf te maken. Deze handige verhuistips komen bij jullie misschien ook nog wel eens van pas!

Start tijdig met voorbereiden

Alhoewel ik in een klein eenpersoonsappartement woon, moet ik toegeven dat er meer spullen in passen dan ik dacht. Vandaar dat ik nu al langzaam ga beginnen. Zo weet ik zeker dat ik dadelijk niet onder een enorme tijdsdruk kom te staan. Verhuizen is al geen pretje op zich, dus ik moet het mezelf niet lastiger gaan maken dan het al is.

Wees kritisch tijdens het opruimen

Wat kan er weggegooid worden? Waar kun je iemand anders blij mee maken? Neem niets mee wat al maanden of jaren in de kast ligt en wat je toch niet meer gebruikt, aanraakt, eet of aantrekt. Het scheelt onnodig gesjouw en bespaart ruimte in de nieuwe woning. Zeker als die nieuwe woning al een bewoner heeft. Aangezien ik ga samenwonen en Mike eigenlijk alles zelf al heeft, zal ik enorm kritisch moeten zijn.

Zorg tijdig voor alle opzeggingen

Vaak is het zo dat je bij bepaalde contracten een opzegtermijn hebt. De energieleverancier, de internetprovider, de verhuurder en noem maar op. Zorg er voor dat je al deze contracten op tijd opzegt, zodat je niet onnodig hoeft te betalen. Het zou toch zonde zijn als je dadelijk dubbele kosten hebt. Dat geld kun je beter in je nieuwe stekkie steken!

Verhuisdozen

Zorg voor stevige dozen die tegen een stootje kunnen en die goed afgesloten kunnen worden. Ik heb nog een aantal bananendozen in de kelder staan van mijn vorige verhuizing. Die komen goed van pas. Voor mijn kleding zal ik koffers gebruiken. Ik denk dat ik wel te weinig dozen heb, dus ik ga snel op zoek naar een paar extra dozen!

Verhuistransport

Ik heb geluk. Mike heeft een enorm grote aanhanger, dus ik denk dat we met een paar keer op en neer rijden wel klaar zijn. De komende weken kan ik sowieso al wat spullen meenemen als ik daar op bezoek ga. Weg is weg. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen die luxe heeft. Zeker niet als je nog studeert en geen vaste baan hebt. Als je dan wilt verhuizen zijn er gelukkig wel transportbedrijven die niet al te duur zijn.

Checklist

Lijstjes helpen altijd! Zorg ervoor dat je een goede checklist hebt, zodat je niets kunt vergeten. Dat is ook nog eens lekker georganiseerd en je hoeft niet alles te onthouden. Dat scheelt al een hele hoop stress. Zo zal ik een lijstje maken met bedrijven die ik moet mailen om contracten op te zeggen, een lijstje met spullen die ik mee wil nemen, die ik weg wil gooien en die ik wil verkopen op weggeven.

Adres wijzigen via Post NL

Post NL heeft een enorm handige verhuisservice. Je kunt je nieuwe adres doorgeven en zij zorgen ervoor dat alle post voor een bepaalde tijd doorgestuurd wordt. Zij zorgen er zelfs voor dat je adres aangepast wordt bij alle bedrijven. Dit is wel zo handig om geen belangrijke post te missen!

Heb jij nog handige verhuistips?

Liefs,
Simone

3 Reacties

  1. 31/01/2017 / 23:50

    Fijne tips heb je voor jezelf (en ons) op een rijtje gezet! De komende paar jaar zal ik niet snel gaan verhuizen, maar je weet maar nooit wanneer het van pas komt 🙂

  2. 30/01/2017 / 08:31

    Wat een handige tips Sim, natuurlijk ook voor mijn verhuizing :-). Ik heb niet echt verdere tips.. wel een aanvulling. Zorg dat op je verhuisdozen goed wordt aangegeven naar welke kamer ze toe moeten. Dat is bij het verhuizen echt heel handig, niet dat alles in de woonkamer staat en je daarna alles weer naar de juiste kamer moet gaan sjouwen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }