Handige WordPress plug-ins!

handige WordPress plug-ins
Alhoewel het beter is om er niet teveel te installeren, delen we vandaag toch een aantal handige WordPress plug-ins met jullie. Deze plug-ins vind ik in ieder geval wel erg handig om te hebben!

Comment Reply Notification

Ik vind het enorm leuk als jullie reageren. Ook al reageer ik niet altijd, ik lees ze wel allemaal. En daar geniet ik enorm van. Af en toe schrijf ik dus ook een reactie terug. Zo zorg ik ervoor dat jullie dan even een seintje krijgen. Ik reageer zelf ook regelmatig op andere blogs en vaak weet ik dan niet meer welke allemaal. Mocht de desbetreffende blogger op mijn reactie reageren, dan vind ik het zelf ook fijn om een mailtje te krijgen.

Google Analytics

Alhoewel ik hier tegenwoordig niet meer zoveel mee bezig ben als in het begin, vind ik het af en toe toch leuk om te zien hoe vaak jullie mijn blog bezoeken. En vooral om te zien welke artikelen goed in de smaak vallen. En uiteraard heb je het wel nodig voor persbureaus en bedrijven die graag met je samenwerken.

iThemes Security

Als je eens wist hoe vaak ik mail krijg dat iemand probeerde in te loggen op mijn blog. Waarvoor in godsnaam? Er is hier niets te zoeken. Allemaal hackers en spammers. Met iThemes Security zorg ik ervoor dat deze mooi buiten de deur blijven.

Public Post Review

Deze vind ik echt enorm handig. Deze gebruik ik regelmatig. Of om het artikel even aan Mike of Tasja te laten lezen, voordat ik deze publiceer. Of om naar een bedrijf, waar ik een samenwerking mee heb, te sturen. Zo kunnen zij van tevoren zien of het artikel goed is en er bijvoorbeeld geen dingen in staan die niet kloppen. Fouten maken is menselijk, dus dat gebeurt nog wel eens. Ideale plug-in dus!

Editorial Calendar

Deze gebruik ik sinds kort en ik kan gewoon niet meer zonder. Sinds ik deze gebruik heb ik veel meer plezier in het bloggen als voorheen. Je kunt al je concepten bekijken, bewerken en zien wat er nog ingepland dient te worden. Het geeft me rust en ik ben enorm goed in het vooruit plannen geworden. Ik had er al vaak van gehoord, maar zag er de meerwaarde niet zo van in. Beetje dom van mezelf, want dat had me veel inspiratieloze momenten kunnen besparen. Het spaart ook enorm veel tijd uit. Win win dus!

Yoast SEO

Als je wilt dat je artikelen ook goed in Google terecht komen, is deze plug-in de ideale uitkomst. In de afgelopen tijd zijn er regelmatig updates geweest, waardoor de plug-in erg makkelijk en gebruiksvriendelijk geworden is. Ik ben er zo mee klaar en vind het niet meer vervelend om in te vullen. Een leuk klusje zal het nooit worden, maar het is wel belangrijk als je wilt dat je artikelen goed gelezen worden.

Welke handige WordPress plug-ins kun jij nog aanraden?

Liefs,
Simone

4 Reacties

 1. 22/09/2016 / 14:15

  Yoast SEO en de Editorial Calender gebruik ik inderdaad ook, vooral die laatste kan ik echt niet meer zonder. Ideaal! De andere plugins kende ik nog niet, al lijkt de Comment Reply Notification me wel heel handig.
  Een aanrader om je blog te beschermen is Jetpack, die heeft erg veel opties en blokkeert onder andere kwaadaardige inlogpogingen en screent je reacties alvast voor je. Echt ideaal vind ik :).

 2. 07/09/2016 / 15:53

  Lang leve de plug-ins die mensen buiten de deur houden! Ik had ook niet verwacht dat dit zo erg zou zijn.

 3. 07/09/2016 / 11:28

  Ik heb ze allemaal alleen Ithemes security niet, daar ga ik eens naar kijken 🙂

 4. 07/09/2016 / 06:36

  Wij hebben vrijwel dezelfde plugins haha :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }