Helemaal verliefd op mijn nieuwe historische wereldkaart van Wereldkaarten.nl

trendy wereldkaart

Jullie weten ondertussen hoe dol ik op reizen en alles wat daarmee te maken heeft ben. Je kunt je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen ik deze historische wereldkaart mocht uitzoeken via wereldkaarten.nl.

Wereldkaarten.nl

Via wereldkaarten.nl vind je wereldkaarten (duh!) in alle soorten, kleuren en maten die je je maar kunt bedenken. Bovenstaande afbeelding maakte ik trouwens met mijn nieuwe iPhone 7 in zwak kunstlicht. Best een verbetering qua camera, niet? Anyway, terug naar de wereldkaarten.

Wereldkaart Categorieën 

De site is onderverdeeld in een aantal categorieën met verschillende soorten wereldkaarten:

 • De gedetailleerde kaarten met landsgrenzen, continenten en de meeste (grote ) steden.
 • De trendy wereldkaarten waarbij het design veel belangrijker is als het herkennen van de steden en dergelijke. Als het maar hip is! Ze hebben zelfs een flamingo wereldkaart! <3
 • Wereldkaarten voor de kinderkamer! Niet alleen enorm leuk, maar ook nog eens leerzaam. Zo leert jouw zoon of dochter op een speelse manier hoe onze wereld in elkaar zit.
 • De historische wereldkaarten (waaronder de mijne), lenen zich voor een perfecte vintage uitstraling en passen eigenlijk in elk interieur.
Wereldkaart Materialen

Zodra je een wereldkaart naar smaak gevonden hebt, kun je kiezen op welk soort materiaal je deze wilt laten drukken. Ik koos ervoor om mijn historische wereldkaart op canvas te laten drukken. Anders soorten materialen die je kunt kiezen zijn:

 • Planken
 • Poster
 • Plexiglas
 • Aluminium
 • Platen

Zo maak je jouw wereldkaart persoonlijk, uniek en geheel naar je eigen smaak.

Historische wereldkaart
historische wereldkaart

Op dit moment hangt mijn historische wereldkaart boven de open haard in de woonkamer. Deze had ik eigenlijk op mijn kantoor-to-be willen hangen, maar die is nog niet helemaal af, dus we hingen deze even hier om een mooi plaatje te kunnen schieten. Uiteindelijk vonden we dit zo leuk, dat we besloten hebben om de wereldkaart hier te hangen. Voor mijn kantoor heb ik toch nog een leuke wereldkaart muursticker!

Historische wereldkaart vlaggetjes

Een leuk detail van mijn historische wereldkaart is, dat je er vlaggetjes bij kunt bestellen. Met deze vlaggetjes kun je aangeven welke landen/steden je al bezocht hebt. Dit had ik eigenlijk willen doen als de kaart op mijn kantoor zou komen te hangen, maar nu deze in de woonkamer hangt, vonden we dat een minder geslaagd idee. Mocht de kaart ooit naar het kantoortje verhuizen, dan prik ik snel alle vlaggetjes erin! 😉

img_0224

Het mooie aan dit canvas vind ik, dat het net een echt schilderij is. Daarnaast past deze, door de natuurlijke tinten, overal in huis. Ik ben er in ieder geval heel blij mee en kan hier nog lang van genieten!

Welke wereldkaart van wereldkaarten.nl vind jij het mooist?

Liefs,
Simone

 

7 Reacties

 1. 04/12/2016 / 19:57

  Wat een toffe kaart zeg! Ik vind die historische kaarten ook helemaal geweldig, al vind ik die trendy kaarten in sommige huizen ook ontzettend tof staan!

 2. 17/11/2016 / 21:18

  Wow <3 ik deel je liefde voor wereldkaarten en vind deze ook erg mooi! Staat inderdaad prachtig in je huis!

 3. 17/11/2016 / 19:42

  Echt een hele mooie kaart inderdaad! Lekker bij wegdromen, en extra veel vlaggetjes bestellen 😉

  • 29/11/2016 / 12:53

   Zou mooi zijn als ik de hele kaart kon volprikken! Dan voel ik me echt een rijk mens! 🙂 Dank voor je reactie!

 4. 17/11/2016 / 13:03

  Ooh, heel mooi. En die vlaggetjes die je erbij kunt bestellen. Super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }