Diamond Painting met eigen foto + Voordelen & Tips!

Diamond Painten is in de afgelopen jaren een hobby van velen geworden. Is ook niet heel gek als je bedenkt welke voordelen deze creatieve hobby heeft. Vooral een Diamond Painting met eigen foto is erg populair geworden. Want hoe leuk is het om een mooie painting van je dierbaren te maken? Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten voor je een Diamond Painting met eigen foto bestelt. In dit artikel leg ik je uit wat de psychologische voordelen zijn, geef ik je tips voor het bestellen van een Diamond Painting met eigen foto en laat ik je het begin van mijn painting zien.

Diamond Painting met eigen foto

Mijn Diamond Painting met eigen foto

Uiteraard koos ik voor een mooie foto van onze kleine man. Als ik al een Diamond Painting zou willen ophangen, zou ik altijd eentje van de kinderen of ons gezin kiezen. Zodra ons meisje geboren is, willen we graag weer een newbornshoot. Dan krijgen we foto’s in goede kwaliteit van ons 4 en kan niet wachten om één van die foto’s te gebruiken als Diamond Painting. Of wellicht dat ik dan ook eens kies voor een van de makkelijke schilderijen waarmee je kunt schilderen op nummer. Ook leuk!

Diamond Painting met eigen foto

De voordelen van Diamond Painten

Even geen technologie

Wanneer je aan het Diamond Painten bent kun je hier echt helemaal in opgaan. Je hebt dan geen tijd om doelloos op je smartphone te scrollen. Ideaal dus wanneer je je schermtijd wilt verminderen.

Reduceert stress

Klinkt gek, niet? Maar het is echt zo. Wanneer je bezig bent met Diamond Painten kun je heerlijk ontspannen en ben je zelf heel mindfull bezig. Het is vrij eenvoudig om in het nu te zijn en om alle andere gedachten los te laten, omdat de focus volledig op de steentjes ligt. Onbewust mediteren dus. Je hoofd krijgt de rust die het verdient!

Creativiteit wordt gestimuleerd

Wanneer je lekker creatief en artistiek bezig bent stimleer je de rechterhelft van je hersenen. Het deel van ons brein waar je waarnemingsvermogen zit.

Diamond Painting met eigen foto

Tips voor een Diamond Painting met eigen foto

Zoals ik al aangaf moet je goed opletten welke foto je gebruikt voor het bestellen van een Diamond Painting met eigen foto. Wanneer de foto niet aan de juiste voorwaarden voldoet kan het zijn dat je painting niet mooi uitvalt. En dat is zonde na al die uren werk, toch? Denk vooral hieraan:

 • Gebruik geen wazige of onscherpe foto
 • De kwaliteit van de foto moet erg goed zijn
 • Gebruik een foto met heldere kleuren
 • Zorg dat het onderwerp groot in beeld staat
 • Kies het juiste formaat (voor 1 persoon minimaal, 30X40cm, bij meedere personen steeds een maat groter)
 • Denk ook aan de juiste materialen

Je kunt diamond painting accessoires kopen op fotocadeau.nl. Denk dan bijvoorbeeld aan pennen, een opbergdoos en een loep. Zelf koos ik voor de sorteerdoos deluxe met 60 potjes. Voordat ik start met painten sorteer ik eerst alle kleuren. Zo kun je veel makkelijker en sneller werken. Zeker als je af en toe maar enkele steentjes van een bepaalde kleur nodig hebt in het stukje painting waar je mee bezig bent.

Schrik trouwens niet als je ineens hele andere kleuren steentjes ziet dan de kleuren op je foto. Ik vond dit zelf echt enorm gek, maar ik weet ondertussen waarom. De verschillende kleuren zorgen voor contrast en schaduwen. Als je een wit vlak helemaal vol zou plakken met witte steentjes, ziet dit er niet mooi en realistisch uit. Om deze reden kun je dus ook ineens roze of blauwe steentjes verwachten, terwijl je deze kleur niet terugziet op je foto. Wacht even af totdat je een groter deel gemaakt heb en bekijk het dan eens van een afstandje. Dat is al beter, toch?

Welke foto zou jij kiezen als je een Diamond Painting met eigen foto zou maken?

10 Reacties

 1. 04/08/2022 / 08:52

  ik vind het heel leuk om te zien maar ik heb er geen geduld voor haha

 2. 27/07/2022 / 07:32

  Ik heb een tijdje terug diamond painting gedaan en is heel rustgevend om te doen! Super leuk dat je ook eigen foto’s op deze manier kan maken.

 3. Frederique
  22/07/2022 / 19:44

  Ik heb hier geen geduld voor. Ik word al moe bij het zien van de foto’s haha. Maar ik vind het resultaat wel altijd mooi (wanneer iemand anders het maakt)!

 4. Linda Meester
  21/07/2022 / 20:27

  Wat een leuke DIY voor aan de muur, nog nooit gezien

 5. 20/07/2022 / 00:33

  Ik heb Diamond painting nooit gedaan, maar deed vroeger wel ministeck wat er een beetje op lijkt

 6. 19/07/2022 / 21:32

  Wat leuk zeg dit. Super mooi. Ik zou mijn nichtje doen. Zij is super schattig.

 7. 19/07/2022 / 08:46

  Ik vind het lastig om te zeggen omdat ik al kriebelig van ongeduld word bij de gedachte aan diamond painting. Het resultaat vind ik echt prachtig, maar ik denk niet ik het zelf zou kunnen, dat gepriegel.

 8. Jouvence
  18/07/2022 / 15:57

  Wat ontzettend leuk dat je een diamond painting kunt laten maken van een eigen foto. Ik zou onze trouwfoto pakken denk ik.

 9. Linda schrijft 't op
  18/07/2022 / 14:38

  Ik zou een zelf geschoten plaatje kiezen, dat zou dan een mooie foto van een dier in de natuur zijn.

 10. 16/07/2022 / 23:05

  Ik doe ook graag aan diamond painting, maar een met eigen foto heb ik nog nooit gemaakt. Wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }