Je hypotheek oversluiten: hoe werkt dat?


Je hypotheek oversluiten en profiteren van de extreem lage hypotheekrente. Klinkt goed, maar hoe werkt het nou eigenlijk? In dit artikel geef ik daar antwoord op. Lees snel verder!

hypotheek oversluiten
New home via Shutterstock by Michael Dechev
Wat is het oversluiten van een hypotheek?

Allereerst een stukje uitleg wat het oversluiten van een hypotheek is. Eigenlijk is het best simpel. Je vervangt je oude, bestaande hypotheek voor een slimmere nieuwe hypotheek. Dat kan ook betekenen dat je van bank wisselt. Als je graag wilt weten of er in jouw specifieke situatie een voordeel is te behalen, kun je het beste een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Een adviseur neemt dan samen met jou door hoe jouw financiële situatie in elkaar steekt. Dat begint meestal met een grondige inventarisatie van lopende producten. Daarna zullen ze advies geven over een oplossing. Vaak is het voor een hypotheekverstrekker tijdens de eerste afspraak al snel duidelijk of jouw hypotheek oversluiten tot een voordeel zal leiden. Als je tot oversluiten wenst over te gaan, dan zorgt een hypotheekadviseur voor een zorgeloos proces om over te stappen van de ene naar de andere bank met een prettige begeleiding.

Geldverstrekkers vergelijken

Ook is het zinvol om aan het einde van een rentevaste periode de rente met andere banken te vergelijken. Banken weten dat je niet snel wisselt van hypotheek en bank. Toch hoeft het verlengingsvoorstel van je bestaande bank niet altijd het beste voorstel voor jouw portemonnee te zijn. Bij verlenging van je hypotheek loont het ook vaak om meerdere geldverstrekkers te vergelijken. Ook daar kan een hypotheekadviseur bij helpen!

hypotheek oversluiten
Sign mortgage via Shutterstock by Freedomz
Maandlasten verlagen

Wil je weten of het mogelijk is om je hypotheek over te sluiten, bijvoorbeeld om te besparen op je maandlasten? Wist je dat de hypotheekrente op dit moment extreem laag staat. In jaren is dit percentage nog niet zo laag geweest. Heb je nu een hypotheek met rente van boven de 4%, dan is de kans groot dat je door jouw hypotheek over te sluiten kunt besparen op je maandelijkse uitgave. Is dat moeilijk of ingewikkeld? Niet als je een expert inhuurt om jouw voordeel te laten berekenen. Soms kun je ook besparen door jouw hele financiële situatie onder de loep te nemen. Je zult vast niet de eerste zijn waar één of meerdere woekerpolissen kunnen worden doorgehaald. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }