Tips voor het inpakken van cadeaus

Heb je een cadeautje voor iemand gekocht? Dan wil je deze persoon hiermee verrassen. In dat geval ontkom je er niet aan het cadeau in te pakken. Sommige mensen hebben dit tot een ware kunst verheven, maar helaas gaat het niet iedereen goed af. Worstel je ook regelmatig met het inpakken van cadeaus? Of wil je een presentje eens op een andere manier inpakken dan anders? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal tips voor het inpakken van cadeaus.

inpakken van cadeaus
Tying a bow via Shutterstock by Igisheva Maria
Knip genoeg papier af

Zodra je een cadeau en cadeaupapier in huis hebt, kan het inpakken beginnen. Ondanks dat het er in de winkel vaak makkelijk uitziet, vinden veel mensen het lastig om een cadeau netjes in te pakken. Dit komt vaak doordat er te weinig papier afgeknipt wordt. Waarschijnlijk vind je het zonde om het weg te gooien, waardoor je het toch maar probeert. Dit zorgt vaak voor een slordig resultaat. Vind je het lastig in te schatten hoeveel papier je af moet knippen? Ga dan uit van drie keer de lengte en breedte van het product. In dat geval heb je vaak (meer dan) genoeg papier.

Vouw de hoekjes zorgvuldig naar binnen

De hoekjes zorgen vaak voor behoorlijk wat frustraties bij het inpakken van cadeaus. Veel mensen weten namelijk niet precies hoe zij hierbij te werk moeten gaan. Vaak worden ze op gevoel gevouwen, wat regelmatig kreukels tot gevolg heeft. Dit zorgt ervoor dat jouw cadeau er een stuk minder netjes uitziet. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan de hoekjes.

Heb je de boven- en onderkant van het cadeau inmiddels ingepakt? Dan wordt het de hoogste tijd om te beginnen met de zijkanten. Vouw altijd eerst de twee kortste zijden naar binnen. Hierdoor ontstaan er vier kleine hoekjes. Ook is er sprake van een flap aan de boven- en onderkant. Vouw nu eerst de bovenste flap naar binnen. Doe dit zo strak mogelijk. Vouw de onderste flap hier vervolgens overheen en plak deze vast. Herhaal deze stappen vervolgens voor de andere zijkant van het cadeau.

inpakken van cadeaus
Presents via Shutterstock by progressman
Gebruik niet alleen maar cadeaupapier

De meeste mensen verpakken een cadeautje alleen in cadeaupapier. Dit is de makkelijkste manier om de inhoud nog even geheim te houden. Toch kan een cadeautje dat alleen verpakt is in papier wat saai ogen. Gelukkig kun je het nodige doen om het pakje op te fleuren. Hoe? Door bijvoorbeeld lint of touw om het pakje te wikkelen. Verpak het cadeau eerst in cadeaupapier en doe hier vervolgens lint of touw omheen. Het aanbrengen van deze extra versieringen is niet lastig, maar toch krijgt jouw cadeautje er een compleet andere uitstraling door.

Koop een geschenkverpakking

Loop je elke keer weer tegen problemen aan bij het inpakken van cadeaus? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige frustraties. Gelukkig kun jij het jezelf een stuk makkelijker maken. Hoe? Door een geschenkverpakking te kopen. Je stopt jouw cadeautje hierin en deze is direct mooi en goed verpakt. Op het gebied van geschenkverpakkingen heb je tegenwoordig behoorlijk wat te kiezen. Wil je geen standaard verpakking? Richt je dan eens tot Mijn bonbox. Hier kun je namelijk een persoonlijke cadeauverpakking maken. Je bepaalt zelf het design, de kleur, welke tekst en/of foto er op komt en hoe groot de verpakking is. Hierdoor is een cadeauverpakking ideaal om jouw cadeau te verpakken.

Wat gebruik jij altijd voor het inpakken van cadeaus?

1 Reactie

  1. 03/01/2021 / 21:54

    Zeker met kerst vindt ik een leuke verpakking geschikt. De cadeaus liggen namelijk al enige tijd bij de kerstboom, voordat ze worden uitgepakt. Voor lastige vormen of dingen die snel te raden zijn is een geschenkverpakking ideaal. Kwam ook iemand tegen die cadeaus inpakte met theedoeken, papier gooi je meestal toch meteen weg en zo was er een extra cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }