Hieraan besteed je best extra aandacht bij het inrichten van de woonkamer

Het inrichten van je woonkamer kan een hele uitdaging zijn: je moet vele keuzes maken omtrent de stijl en functionaliteit, maar de opties zijn vaak eindeloos. Bovendien zijn er heel wat verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, waardoor de kans bestaat dat je er enkele vergeet. Volgend lijstje helpt je alvast om de belangrijkste aspecten niet over het hoofd te zien bij het inrichten van de woonkamer.

inrichten van de woonkamer
Interior design of cozy living room via Shutterstock by Followtheflow

Natuurlijke lichtinval en verlichting 

Ten eerste is het essentieel dat de verlichting in de ruimte goed zit. Niemand vertoeft graag in een te donkere of overbelichte woonkamer, toch? Zorg er dus voor dat er overdag voldoende natuurlijk licht binnenvalt, maar dat je ook voldoende privacy hebt wanneer de zon onder is en voorbijgangers makkelijk binnenkijken door de verlichting. Bovendien is goede verlichting cruciaal voor een gezellige sfeer en besteed je hier daarom best voldoende aandacht aan. 

Stopcontacten 

Ten tweede is de aanwezigheid van stopcontacten belangrijk, want die bepalen of je je elektrische apparaten van stroom kan voorzien of niet. Er is dan ook niets zo lastig als een kabel die niet voldoende lang is om je apparaat te plaatsen waar je het wil. In dat geval bestaan er gelukkig wel verlengkabels als tussenoplossing, maar toch houd je ook best rekening met de plaatsing van stopcontacten.

Stijl en persoonlijkheid 

Ten derde is het belangrijk dat het uiteindelijke resultaat niet enkel functioneel is, maar ook volledig aansluit bij je voorkeuren qua stijl. Het is namelijk jouw woonkamer en die moet zo aanvoelen. Anders bestaat de kans dat je er niet graag vertoeft en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Zoek inspiratie online en breng al je verschillende ideeën samen in een moodboard. Zo weet je in de winkel beter welke meubels passen bij de look die je voor ogen hebt.

inrichten van de woonkamer
Modern living room via Shutterstock by New Africa

Opslag 

Ook al hou je niet van een minimalistische stijl, een rommelige woonkamer is in geen enkel geval aangenaam. Voorzie daarom voldoende opbergruimte die ervoor zorgt dat je spullen niet gaan rondslingeren in de ruimte. Zeker wanneer je weinig oppervlakte voorhanden hebt, vermijd je zo een chaotische uitstraling. In dat geval kan je ook kiezen voor meubels met meerdere functies zoals een slaapfauteuil

Zitmeubilair 

Tot slot is het zitmeubilair een belangrijk aspect in de woonkamer, want dat bepaalt het niveau van comfort. Neem dus de tijd om de juiste zetel te kiezen. Ga je voor meerdere relaxfauteuils of één grote, knusse bank? De keuze is aan jou, maar overweeg voldoende opties. Breng zeker een fysiek bezoek aan de meubelwinkel om ze even uit te testen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }