Tip top babykamer inrichten

Baby on the way? Dan ben je vast druk bezig met alle voorbereidingen! De beste babyspullen uitkiezen, opvang regelen, ouderschapsboeken verslinden… en natuurlijk ook de babykamer inrichten. Hoe doe je dat efficiënt, stijlvol en duurzaam? Enkele tips helpen je op weg.

babykamer inrichten

Alle kleuren van de regenboog

Hanteer jij in jouw interieur een strikte beige, zwarte of witte aesthetic? Haal die verfborstel dan maar boven! Verschillende studies beweren dat kleur je baby cognitief stimuleert. Kleuren prikkelen de visuele waarneming van je kind. Geen paniek, een regenboogkamer hoeft niet per sé. Wij kozen voor een groene accentkleur. Met speelgoed, wanddecoratie en toffe knuffels haal je ook zeker een breed kleurenpalet in huis voor je kleine spruit. 

Goede gordijnen

Bij een babykamer inrichten is een goede zonwering belangrijk. Kindjes slapen vaak midden in de dag, denk maar aan het namiddagdutje. Om een optimale slaap te garanderen, kan je de kamer helemaal donker maken met verduisterende rolgordijnen. Met donkere kleur of dikke stof zit je zeker goed. Voorzie toch ook best een schattig nachtlampje. Wanneer je even gaat checken bij de baby wil je hem niet meteen wakker maken met felle verlichting of invallend zonlicht. Sweet dreams…

babykamer inrichten

Praktische meubels

Hoe schattig die babymeubeltjes ook zijn, ze kosten ook heel wat. Met het oog op duurzaamheid en om de kosten te drukken, kies je beter voor een kamer die meegroeit met je kind. Niet alleen de baby moet zich goed voelen, ook de ouders moeten comfortabel voeding kunnen geven, rustig kunnen troosten of de pamper verversen. Een lekker zachte fauteuil en een verschoonhoek in de babykamer zijn geen overbodige luxe. Ook handig voor de ouders is een goede opstelling van de kamer. De commode plaats je dus best vlakbij de kleerkast. Een bijzettafeltje naast je comfy zetel is ook een must, al is het maar om een glaasje water neer te zetten. 

Safety first

Veiligheid boven alles! Je babykamer moet niet alleen mooi en praktisch zijn. Als ouder wil je ook op beide oren kunnen slapen. Dat kan alleen wanneer je baby in een veilige, knusse omgeving vertoeft! De ideale temperatuur is tussen 16 en 18 graden, met een constante verluchting. Met een dakraam of kiepvenster en een goede verwarming is dat in Nederland of België meestal geen probleem. Zorg wel dat het bedje niet in de tocht staat. En zorg ook voor genoeg verduistering zoals een gordijn in het dakraam. Alles wat los zit, leg je beter op onbereikbare afstand van je baby. De stopcontacten bedek je met een beschermplaatje, nieuwsgierige baby’s testen alles uit!

Kijk jij uit naar een babykamer inrichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }