De badkamer organiseren: 6 tips

De badkamer is een ruimte die dagelijks meerdere malen gebruikt wordt door alle gezinsleden. Iedereen heeft zijn of haar eigen potjes, tubes etc. Dit kan er al snel voor zorgen dat het onoverzichtelijk en rommelig wordt. Zeker als je gebruik maakt van een open kast. En dat is niet fijn op een plek waar je ook met regelmaat even heerlijk tot rust wilt komen tijdens het badderen. Met deze tips wordt de badkamer organiseren een fluitje van een cent.

De badkamer organiseren
Bathroom open closet via Shutterstock by Pixel-Shot

De badkamer organiseren op je eigen tempo

Als je er tegenop ziet om de badkamer te organiseren, kun je het ook in delen doen. Begin bijvoorbeeld met één kastje of een lade en bewaar de rest voor een andere keer. Uiteindelijk houd je dan ook een opgeruimde badkamer over. Maar zo is het wellicht een minder grote berg om te beklimmen.

Haal alles eruit

Zodra je een kast, douche of het bad, gekozen hebt, kan het opruimen beginnen. Ook douches kunnen erg rommelig worden wanneer je je dagelijkse spullen daar uitstalt. Wat je ook kiest, de eerste stap is het leegmaken van de ruimte die je wilt opruimen. Haal alle potjes, cremèpjes, flessen en tubes eruit en leg ze bij elkaar.

Ruim op

Gooi lege verpakkingen en spullen die over datum zijn weg in de prullenbak. (Vergeet niet om het afval goed te scheiden als je toch bezig bent!) Verdeel de spullen daarna in categorieën en kijk nog eens kritisch naar wat je wilt bewaren. Die ene kleur lippenstift die je nooit draagt? Wellicht is het toch langzaam tijd om er afstand van te doen.

Categoriseer de producten

Daarna is het tijd om de producten te catogoriseren en te bedenken op welke plek ze komen. Ik bedoel dan niet dat je alle make-up procucten of shampooflessen bij elkaar legt, maar dat je onderscheid maakt tussen de dagelijkse benodigdheden en producten die je minder vaak gebruikt. Je hebt waarschijnlijk overdag wanneer je naar je werk gaat een andere make-up look dan wanneer je incidenteel naar een feestje gaat. En je ochtendroutine wijkt qua producten ook zeker af van je avondroutine. Maak dat soort categorieën.

De badkamer organiseren
Bathroom drawer via Shutterstock by mdbildes

Opbergruimte

Heb je te weinig opbergruimte? Investeer dan in producten die je helpen om alles beter te scheiden en organiseren. Voor een lade kun je bijvoorbeeld verdelers kopen. En in kasten kun je gebruik maken van mandjes of draaiplateaus, zodat ook de achterste producten makkelijk te bereiken zijn. Wanneer je niet veel lades en kasten hebt, kun je ook gebruik maken van make-up organizers en stapelbare lades, die je bovenop een bestaand kastje kan plaatsen.

Tip: Zorg ervoor dat je de mandjes labelt zodat het duidelijk is wat erin zit. En zo weet de rest van het gezin ook waar alles weer opgeruim moet worden. Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit. Win-win!

Voorraad

Ik weet niet of iedereen dit doet, maar waarschijnlijk heb je altijd wel een voorraad achter de hand van bepaalde producten zoals shampoo, tandpasta en hygiëneproducten. Zorg dat je deze ongeopende producten een vaste plek geeft en niet tussen de geopende producten zet die je dagelijks gebruikt. Zo behoud je ook nog eens een fijn overzicht van welke items er bijna op zijn en die je aan. je boodschappenlijstje kunt toevoegen. Mijn voorraad bewaar ik niet op de badkamer. Dan zou ik echt veel kastjes nodig heb. Wij bewaren alles in onze voorraadkast onder de trap die we zelf gemaakt hebben!

Wasmand

Vuile was kan er al snel rommelig uitzien. Met een mooie wasmand voorkom je dit. En dan het liefst eentje die je kunt sluiten met een deksel, zodat de was niet meer zichtbaar is. Zodra de mand vol dreigt te raken is het tijd voor een aantal wasbeurten, zodast de was daarna niet op de grond terecht komt. Voorkom rommel door alles tijdig bij te houden.

3 Reacties

 1. 03/02/2022 / 10:37

  Mijn belangrijkste methode is om zoveel mogelijk weg te doen. Maar dat is ook omdat onze badkamer maar klein is.

 2. Linda schrijft 't op
  02/02/2022 / 08:54

  Handige tips die ik goed kan gebruiken, onze badkamer krijgt in het voorjaar een make-over.

 3. 31/01/2022 / 16:12

  Wij hebben onlangs de verbouwingswerken afgerond aan de badkamer.
  Het leukste om daarna te doen was de inrichting.
  Een potje hier een potje daar en zo ervoor zorgen dat je een mooi geheel krijgt zonder dat het rommelig is.
  De badkamer is altijd een van mijn favoriete kamers geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }