Fotobehang kopen? Lees deze tips eerst!

Behang, het wordt steeds populairder. Waar men voorheen meestal voor een fris likje verf op de muur koos, zien steeds meer mensen dat behang in opmars is. Het is eigenlijk een trend waar we niet meer omheen kunnen. En daarom gaan we deze trend ook zeker niet negeren. Ben jij van plan om fotobehang te kopen om een ruimte in huis een unieke uitstraling te geven? Zorg er dan voor dat je de juiste keuzes maakt. In dit artikel delen we een aantal handige tips.

Fotobehang kopen
Photo wallpaper via Shutterstock by alexilena
Een geschikt design uitkiezen

Fotobehang, it’s all in the name. Het vraagt eigenlijk niet meer om een toelichting, maar het is aan jou wel de taak om een geschikte foto te vinden die in levensgroot formaat op behang geprint gaat worden. Zo’n eyecatcher thuis op de muur, dat wil iedereen, toch? Houd rekening met de ruimte die je wilt gaan behangen. Gaat het om een kinderkamer, master bedroom, werkkamer of een logeerkamer, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Misschien heb je wel een kantoor aan huis waar werkrelaties over de vloer komen, of heb je een beautysalon aan huis. In dat geval kan fotobehang met commerciële boodschap een interessante optie zijn!

Hoe zit het met de lichtinval?

Een andere zaak om rekening mee te houden, is de hoeveelheid licht dat de ruimte die je wilt behangen overdag ontvangt. Dit zal namelijk impact hebben op de sfeer! Logischerwijs heeft een kamer met een ligging op het zuiden meer lichtinval. Ontvangt de kamer veel natuurlijke lichtinval, dan adviseert men om bij een fotobehang voor heldere kleuren te kiezen. Voor een donkere kamer is het daarentegen juist goed om te kiezen voor levendigere kleuren om een opbeurende sfeer te laten ontstaan.

Kijk omhoog

Staar je niet alleen blind op de muren en het uitkiezen van een foto, maar kijk ook naar de hoogte van het plafond van de ruimte. Daar kun je namelijk goed gebruik van maken! Een kamer met laag plafond kan wat kleiner aanvoelen. In dat geval kun je beter voor fotobehang met een patrooncombinatie kiezen waarmee je hoogte creëert. Zorg ook dat het niet te overweldigend wordt, want dan kunnen de muren wel heel erg op je af komen. Je kunt dan beter kiezen voor een fotobehang met organische vormen, zodat je een rustgevend beeld creëert.

Zou jij fotobehang kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }