De groeiende populariteit van houten garages

Houten garages of carports zijn hot. Steeds meer mensen overwegen een houten garage, maar waarom eigenlijk? Welke voordelen hebben houten garages ten opzichte van gemetselde garages? En, hoeveel kost een houten garage? In dit artikel geven we antwoord op die vragen. Benieuwd? Lees dan vooral even verder!

houten garages
Old wooden barn door via Shutterstock by ponsulak
Gemetselde of houten garage?

Een plek om de fietsen, scooter, motor of auto veilig te stallen en te beschermen tegen weersinvloeden. Dat willen we allemaal wel. Waar een gemetselde garage nog behoorlijk prijzig kan zijn, zijn houten garages een stuk goedkoper. Ze kosten een fractie van een betonnen garage. Je kunt bij sommige aanbieders zelfs kiezen om de houten garage op maat zelf op te bouwen. Zo’n bouwpakket kan misschien wat ingewikkeld zijn, dus kies hier alleen voor als je zeker weet dat je geen twee linkerhanden hebt. Dat spreekt voor zich. De prijzen van een houten garage, afhankelijk van de gewenste afmetingen, starten vaak rond de €3000 á €4000. We hebben het in dit voorbeeld over een houten garage van 4 bij 5 meter. De prijs zal oplopen afhankelijk van je wensen. Zo zijn er verschillende (draai)deuren, plankdiktes en type daken mogelijk. Ga je liever voor een garage met plat dak of een garage met zadeldak waar je de dakbedekking zelf kunt kiezen?

houten garages
Lovely Blue Garage Door via Shutterstock by Flaviar
Een duurzaam natuurproduct

Ofschoon hout een natuurproduct is, verliest het op termijn niet aan stevigheid. Een houten garage kan daarom ook een duurzame koop genoemd worden. Bovendien zal een houten garage veel sneller gebouwd kunnen worden, dan een gemetselde garage. In de meeste gevallen kan een houten garage binnen een dag gebouwd worden. Kies bij voorkeur wel voor een aanbieder die met houtsoorten van de beste kwaliteit werkt. Je kunt gecertificeerd hout herkennen aan het FSC keurmerk. Dit is een internationaal keurmerk dat strenge eisen stelt. Zo weet je zeker dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Dat is een hele geruststelling.

Heb ik een vergunning nodig?

Een vergunning aanvragen kan per gemeente verschillen. Het is daarom verstandig om bij jouw gemeente te checken of je een vergunning nodig hebt. Meestal moet er wel een vergunning aangevraagd worden, als je de houten garage aan de zij- of voorkant van het huis wilt bouwen.

Wat vind jij van houten garages?

4 Reacties

  1. 17/01/2021 / 11:09

    Bovendien zijn ze ook gewoon veel mooier dan die stenen dingen. Enfin, dat vind ik toch. 😉

  2. 10/01/2021 / 16:08

    Ja ik vind het best wel mooi zo een houten garagepoort – afhankelijk natuurlijk van hoe je gevel eruit ziet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }