Een comfortabele leeshoek inrichten: 6 Tips

Wanneer je dol bent op lezen is een gezellig leeshoekje in huis een absolute must! Als je een echte boekenwurm bent zul je hier heel wat uurtjes doorbrengen. Naast het feit dat het er gezellig uit mag zien, moet het ook comfy zijn. Een comfortabele leeshoek inrichten is niet moeilijk. Met deze tips kun je zelf aan de slag. Veel leesplezier gewenst!

leeshoek inrichten
Reading Nook via Shutterstock by mama_mia

De perfecte plek voor een comfortable leeshoek

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de plek. Waar ga je je comfortabele leeshoek inrichten? Zorg voor een plek waar je je normaal gesproken al fijn voelt. Dit kan de slaapkamer zijn, maar ook een fijn plekje in de woonkamer. Als je er maar ongestoord kunt lezen is dat al een goede start! Daarnaast moet er ook voldoende ruimte zijn voor (een deel van) je boeken en is goede verlichting een pré!

Een comfy stoel

Zodra je een goed plekje in huis gevonden hebt is er een ding dat minstens net zo belangrijk is. Of je nu kiest voor een Chaise Longue, een zitzak stoel of een lederen fauteuil, het is de bedoeling dat je er lekker in kunt zitten of op kunt liggen, zodat je hier heel wat uurtjes kunt spenderen. Ik zou zelf dan ook meteen voor een goede kwaliteit kiezen. Tegenwoordig gaan een leuk design en comfort gelukkig goed samen, zodat je leeshoek er ook nog eens mooi uitziet. Om het ultieme vakantiegevoel te creëren kun je ook een hangmat kopen om lekker in te lezen. Hoe relaxt is dat?

leeshoek inrichten
Reading a book via Shutterstock by Tanya Kukarkina

Boekenplanken of -kast

Met alleen een stoel is een leeshoek natuurlijk geen leeshoek. Je wilt vanuit hier ook genieten van alle mooie boeken die je in huis hebt. Je kunt er voor kiezen om een klein kastje met boeken neer te zetten, maar ook een aantal wandplanken bevestigen om zo een aantal boeken uit te stallen. Indien je jouw leeshoek in een aparte ruimte maakt, kun je er natuurlijk ook direct voor kiezen om een grote boekenkast te plaatsen. Zo creëer je je eigen thuisbibliotheek met leeshoek.

Bijzettafeltje

Naast de stoel is het ook handig om een bijzettafeltje te plaatsen waar je een lekker kopje thee, koffie of warme chocomel op kunt zetten en ook wat gezonde snacks. Of juist een lekkere ongezonde snack. Daarnaast kun je dit tafeltje nog aankleden met een geurkaarsje en een leuke vaas met bloemen of een kleine kamerplant!

Verlichting

Wanneer je je leesplek uitkiest is het fijn als je een plekje in de buurt van een raam of deur kunt maken, zodat je overdag voldoende daglicht hebt om te kunnen lezen. In de avonduren wanneer het donker is, maak je het dan gezellig met fijne verlichting. Ik vind een lampjesslinger erg gezellig, maar dat is meer ter decoratie. Zorg ook voor een andere goede hanglamp of vloerlamp, zodat je voldoende licht hebt wanneer het buiten donker is.

Hoe zou jij jouw comfortabele leeshoek inrichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }