Een luxe eettafel kiezen

Ben je op zoek naar een eettafel? En heb je daar een redelijk budget voor beschikbaar? Dan is het een aanrader om voor een echte luxe eettafel en bijbehorende stoelen te gaan. Je hebt er dagelijks plezier van en na een éénmalige investering heb je jaren plezier van je aankoop. Als je op zoek bent naar luxe is er een groot aanbod waardoor het soms lastig kan zijn om te kiezen. In deze blog willen we je daarom een paar tips geven om je op weg te helpen.

luxe eettafel

Stijl

Wat je het best kunt bepalen voordat je een eettafel gaat kopen is de stijl die bij je past. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende substijlen, maar bijna alle stijlen kunnen worden onderverdeeld in één van de volgende categorieën:

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Scandinavisch 
  • Minimalistische
  • Modern

De stijlen verschillen heel erg van elkaar en bepalen dan ook direct hoe je woning aanvoelt. Het is een aanrader om je hele huis in dezelfde stijl te doen aangezien dit het gevoel geeft dat alles 1 geheel is. Als je op zoek bent naar inspiratie of nog niet weet welke stijl je wil gaan gebruiken dan is het een aanrader om eens in de collectie van Xooon te kijken. Xooon heeft een uitgebreid aanbod van de verschillende stijlen zodat je voor jezelf kan bepalen wat goed bij jou past.

luxe eettafel

Formaat

Wanneer je een eettafel gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met het formaat. Om niet voor verrassingen te komen te staan is het een goed idee om de ruimte waar je de tafel wil plaatsen eerst op te meten. Op die manier weet je hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Vergeet daarbij niet dat er ook nog stoelen aan de tafel moeten worden geplaatst en je ook ruimte wil overhouden om rond te kunnen lopen. Je wil daarom langs alle zijden van de tafel minimaal 30 centimeter ruimte over houden.

Hoogte

Eettafels komen in verschillende hoogtes en daarom is het belangrijk om een hoogte te kiezen die goed aansluit bij jouw wensen. De gemiddelde eettafel is ongeveer 74-78 centimeter hoog. Als je echter erg groot of klein bent dan wil je wellicht voor een andere hoogte gaan. Comfort is daarbij het belangrijkste. Vergeet ook niet dat er nog stoelen aan de tafel geplaatst moeten worden. De stoelen moeten ongeveer 20 centimeter lager zijn dan de onderkant van het tafelblad. Op die manier kan je de stoelen aanschuiven aan de tafel, ook wanneer de stoelen een armleuning hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }