Meubels van gerecycled hout zijn hip om deze redenen!

Wist je dat we steeds minder bomen op onze aardbol hebben? Jammer, maar waar. Gelukkig kunnen we met ons alleen een steentje bijdragen om te voorkomen dat er nog meer bomen onnodig gekapt worden. Meubels van gerecycled hout kopen biedt vele voordelen, waar iedereen blijer van wordt. En wel om de volgende redenen:

Meubels van gerecycled hout
Ecologisch verantwoord

Zoals ik al aangaf verdwijnen er steeds meer bomen op onze wereld. Bomen zijn voor essentieel belang voor onze samenleving. Allereerst natuurlijk omdat we niet kunnen leven zonder zuurstof. Maar heb je ook al eens nagedacht over alle dieren en insecten die onze bomen nodig hebben? Zonder bomen verliezen veel dieren hun leefruimte. Wanneer je gerecycled hout kiest, zorg je er dus voor dat er niet onnodig meer bomen gekapt zullen worden.

Isolatie

Een ander groen voordeel van gerecycled hout is dat dit enorm goed isoleert. Hierdoor verbruik je dus minder energie en dat is ook weer enorm milieuvriendelijk!

Rustiek karakter

Buiten alle ecologische voordelen straalt gerecycled hout ook geschiedenis en een rustiek karakter uit. Het hout is al helemaal doorgeleefd, bevat barstjes en scheuren en een heleboel verhalen. Hoe gaaf is het als je zo’n uniek exemplaar in jouw woonkamer hebt staan? Zelf zou ik dolgraag een tv meubel van oud hout in de woonkamer willen hebben. Het staat enorm gezellig en past bij elk interieur.

Tv Meubel Decoratie Tips vind je hier!

Duurzaam en sterk

Voor de 20e eeuw werden onze gebouwen en fabrieken van hout lang niet zoveel blootgesteld aan luchtvervuiling als tegenwoordig. Hierdoor is het hout veel sterker en stabieler. Het meeste oude hout komt van maagdelijk hout dat honderden jaren gegroeid heeft voordat het gekapt werd. Dit hout heeft al alle weersomstandigheden doorstaan en zal niet meer uitzetten of krimpen. Als je dit hout als vloer gebruikt, zul je er je hele leven lang plezier van hebben.

Mix & Match

Meubels van gerecycled hout zijn origineel, uniek en passen in elk interieur. Ook al heb je voornamelijk een modern interieur, dan nog zal een meubelstuk van oud hout mooi afsteken bij de rest. Een stuk met een verhaal en om mee te pronken!

Houd jij van meubels van gerecycled hout?

2 Reacties

  1. 18/06/2019 / 07:34

    Dit soort meubelen stralen ook veel meer uit! Ziet er goed uit, bedankt voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }