Mooie praktische meubels voor een kleine ruimte

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar mooie nieuwe meubels? Of wil je jouw huidige interieur een upgrade geven? Dan zal je in allebei de gevallen ontdekken dat het meubelaanbod groot is. Er zijn allerlei verschillende soorten mooie praktische meubels verkrijgbaar. Voor welke meubels je het beste kunt kiezen hangt uiteraard van jouw smaak af. Maar ook de ruimte is bepalend voor de uiteindelijke inrichting.

Mooie praktische meubels
Floating TV Cabinet via Shutterstock by fiphoto

Mooie praktische meubels met een ruimtelijk effect

Wanneer je nieuwe meubels gaat aanschaffen, zal je in de basis kijken naar hetgeen je mooi vindt. Het zijn de meubels die van jouw huis een thuis moeten maken. En dus is het belangrijk dat de inrichting volledig aansluit op jouw smaakvoorkeur. Maar de meubels moeten niet alleen mooi zijn. Voor een mooie inrichting van de ruimte is het ook belangrijk dat het meubilair daadwerkelijk past. Is jouw woonkamer bijvoorbeeld relatief klein? Dan kun je de ruimte toch groter laten lijken. Je hebt hiervoor meubels nodig die een ruimtelijk effect hebben. Een tv meubel zwevend plaatsen is hier een goed voorbeeld van. Doordat het meubel zweeft, kun je onder het meubel doorkijken. Hierdoor lijkt de ruimte optisch gezien groter.

Kleine complete keuken 

Het inrichten van een kleine ruimte roept bij mensen vaak al snel vraagtekens op. Maar ook kleinere ruimtes kunnen mooi en praktisch worden ingericht. Betrek jij binnenkort een appartement en ben je gek op koken? Maar denk je dat een volwaardige keuken niet mogelijk is door het beperkte aantal beschikbare vierkante meters? Niet nodig! Je kunt namelijk voor een mini keuken kiezen. Zoals de terminologie al doet vermoeden, betreft dit een compacte keuken. De keuken is klein van stuk, maar niet minder functioneel. De keuken is namelijk van alle gemakken voorzien. Het geheel is enkel wat kleiner dan de gemiddelde keuken. Maar koken is dus ook in kleine ruimtes met deze kleine complete keuken gewoon mogelijk.

Mooie praktische meubels
Modern small kitchen via Shutterstock by Fluff Media

Stijlvolle inrichting voor elke ruimte

Een beperkt aantal vierkante meters wordt vaak al snel als een belemmering gezien bij de inrichting. Maar ook kleine ruimtes kunnen mooi en stijlvol worden ingericht. Het is alleen belangrijk dat je bij de meubelkeuze rekening houdt met de oppervlakte van de ruimte. Wil je de slaapkamer van jouw kinderen mooi inrichten, maar heb je eigenlijk te weinig slaapplekken? Kies dan voor een stapelbed. En wil je een ruimte optisch groter laten lijken? Maak dan gebruik van zwevende meubels aan de wand in plaats van robuuste meubels op de grond. Echt elke ruimte kan stijlvol worden ingericht met behulp van de juiste meubels.

Welke mooie praktische meubels zijn jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }