Een nieuw interieur zonder nieuwe meubels te kopen

Ben je een beetje uitgekeken op je interieur? Zijn er meubels die hun beste tijd wel gehad hebben, maar heb je niet het budget of de wil om deze te vervangen? Dan kun je met een paar simpele ingrepen een heleboel bereiken, waardoor alles er toch als nieuw uitziet. Kwestie van slim je materialen kiezen en te kijken naar alle mogelijkheden die je hebt.

nieuw interieur zonder nieuwe meubels
Table with log motif oilcloth via Shutterstock by Photographee.eu

Plak er een nieuwe look op

De snelste manier om meubels een heel andere look te geven, is door gebruik te maken van plakplastic. Dit werkt het best op meubels die glad zijn, zoals een strak kastje of een tv-meubel, dus niet heel je interieur is ervoor geschikt. Maar heb je een goed, gladde oppervlakte, dan kun je er echt wonderen mee bereiken.

Ben je bijvoorbeeld uitgekeken op een saai, wit tafeltje, dat een beetje nikserig in je woonkamer staat, zonder duidelijke functie? Kies voor een plakfolie dat een extra accent aan je interieur kan geven. Een heel natuurlijke look, of juiste een knallende kleur of een opvallend patroon. Breng de folie zorgvuldig aan, en je zal zien dat je tafeltje opeens een echte blikvanger is geworden.

Ook het tafelblad van je eettafel kun je op deze manier een heel andere look geven, net als je salontafel of een kast. Heb je een ladekast? Dan kun je er ook voor kiezen om de frontjes van een aantal lades met folie te beplakken. Dat maakt de kast net wat speelser, en geeft je interieur een heel andere look.

nieuw interieur zonder nieuwe meubels
Adhesive film refurbishing via Shutterstock by Denys Kurbatov

Accessoires voor een heel andere uitstraling

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je interieur aan te pakken zonder nieuwe meubels aan te gaan schaffen. Met accessoires kun je veel bereiken. Wil je echt iets unieks, ga dan vooral ook eens kijken bij een kringloopwinkel. Hier vind je met een beetje geluk items die je niet in iedere woonwinkel terugvindt, en die je huis echt bijzonder kunnen maken.

Wees verder vooral een beetje creatief, en wees niet bang om opvallende kleuren of motieven te gebruiken. Een tafel waarop je bent uitgekeken kan met een goed tafelkleed eroverheen nog jaren mee, en opeens een lievelingsitem worden. Wat nieuwe, opvallende kussens op de bank geven deze een heel andere uitstraling, en een mooie foto aan de muur zet direct een andere toon. Soms is er maar heel weinig voor nodig om je interieur op te frissen, en jou weer met volle tevredenheid in je huis te laten wonen.

Creëer jij wel eens een nieuw interieur zonder nieuwe meubels?

1 Reactie

  1. 25/11/2021 / 20:01

    Wat een leuke en handige tips heb je gegeven! altijd handig om te weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }