Nieuwe badkamer: Dit zijn mijn wensen!

Als er iets in huis is dat ik nog graag wil veranderen met een opknapbeurt, dan is het de badkamer wel. Een complete verbouwing is niet direct nodig, maar een paar kleine aanpassingen zouden wel al fijn zijn. Een badkamer is de perfecte plaats voor wat me-time na een drukke dag of week. Dus deze mag wat mij betreft zo comfortabel mogelijk zijn. In dit artikel deel ik mijn wensen voor een ‘nieuwe’ badkamer.

Nieuwe badkamer
Foto door cottonbro via Pexels

Nu is het niet zo dat de badkamer veel dingen mist of niet mooi meer is, maar met een paar kleine aanpassingen wordt het een stuk aangenamer om er wat tijd te spenderen tijdens me-time. Een tijd geleden hebben we onze douchekop al vervangen voor een regendouche inclusief handdouche. De regendouche om te ontspannen, de handdouche voor wanneer ik mijn haar droog wil houden en ook juist om mijn haar uit te spoelen wanneer ik ze wel was. Ideaal deze combinatie!

Een thermostaatkraan

Wij hebben nog een redelijk oude kraan op de badkamer. Zo een met een draaibare hendel erbovenop waarmee je warm en koud water kunt mixen. Echter is de onze op een bepaald punt erg gevoelig. Zodra je deze 1mm verschuift gaat het water van te lauw naar veel te heet. Zodra ik dus met de kleine in de douche sta moet ik altijd goed oppassen dat ik deze voorzichtig van rechts naar links schuif. Een thermostaatkraan zou dus de perfecte oplossing zijn. Zo kunnen we altijd het gewenst aantal graden instellen. Ook wanneer ik het badje voor onze kleine man laat vollopen. Geen geklungel met water mixen en thermometers meer, maar altijd een aangename en constante temperatuur.

Badkuip

Iets wat ik wel echt mis op onze badkamer is een badkuip. Voorheen hield ik er niet echt van om in bad te liggen, maar nu de kleine er is, merken we toch wel dat een badkuip handiger is dan een douche. Aangezien we een kleine badkamer hebben, kunnen we deze er niet zomaar bij plaatsen. Maar we zijn wel aan het kijken om de ruimte van de douche te gebruiken, zodat we deze kunnen ombouwen. Het enige nadeel daarvan is dat je dan ook in de badkuip moet douchen.

Nieuwe badkamer
Foto door Taryn Elliott via Pexels
Vloerverwarming

Soms ben ik echt een koukleum. Een van deze momenten is wanneer ik in de winter uit de douche stap. Dan ben ik echt aan het racen om zo snel mogelijk afgedroogd en weer aangekleed te zijn. We hebben wel een radiator aan de muur hangen, maar om het iets meer luxe te hebben, zou ik vloerverwarming ook niet heel vervelend vinden.

Opbergruimte

En dan last but not least. Opbergruimte. We hebben nu alleen een spiegelkastje en nog een klein losstaand kastje. Maar erg veel ruimte om dingen op te bergen hebben we dus niet. Ik zoek dus nog naar een fijne oplossing om dit probleem te verhelpen. Alleen, zoals ik al aangaf, we hebben een kleine badkamer. Wellicht dat dit alleen mogelijk is als we toch de gehele badkamer zouden verbouwen en slimmer inrichten. Echter zijn we niet van plan om hier voor altijd te blijven wonen, dus dat is zonde. Voorlopig moet ik dus maar niet teveel spullen bewaren.

Welke wensen zou jij hebben als je een nieuwe badkamer mocht kiezen?

1 Reactie

  1. 07/10/2021 / 10:42

    Klinkt goed, ik zou ook heel graag in de toekomst een badkamer hebben met een vakantie feeling. Dus wat houten accessoires.. taupe kleur tegel of een vloer van tegel planken.. een grote ronde houten spiegel bijvoorbeeld.. maar momenteel moeten we het nog doen met de badkamer die er hierin zat toen we het huis kochten. Die is wit met grijs en een beetje deprimerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }