Een ruimtelijk gevoel in een kleine badkamer? Zo doe je het!

Heb jij een kleine badkamer in je huis en irriteer je je aan deze krappe ruimte? Heb je het gevoel dat als je de badkamer binnenloopt, deze zó klein is dat je net zo goed in een bezemkast had kunnen douchen? Nou, wees niet getreurd! Want zelfs kleine badkamers kunnen ruim, luchtig en open aanvoelen. In dit artikel lees je hoe je een ruimtelijk gevoel in jouw kleine badkamer maakt.

ruimtelijk gevoel in een kleine badkamer
Foto door Karolina Grabowska

Laat natuurlijk licht binnen 

Een van de snelste en makkelijkste manieren om een kleine badkamer ruimer te laten aanvoelen is door zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Installeer, indien mogelijk, dakramen of vervang zware gordijnen door lichtere die zonlicht doorlaten. Dit zal de ruimte niet alleen lichter maken, maar ook groter doen aanvoelen. 

Breid verticaal uit 

Als je te maken hebt met een kleine ruimte, is het belangrijk om “out of the box” te denken of, in dit geval, buiten de kamer. Als je badkamer zich op een bovenverdieping bevindt, overweeg dan om een raam te installeren dat uitkomt op je dak of balkon. Dit creëert de illusie van meer ruimte en zorgt ook voor meer frisse lucht.

Kies voor glas 

Een andere manier om de ruimte groter te laten lijken dan dat die is, is door het gebruik van glas. Vervang je douchegordijn door een glazen deur. Dit geeft je badkamer niet alleen een luchtig gevoel, maar is ook gemakkelijker schoon te houden!

ruimtelijk gevoel in een kleine badkamer
Foto door Karolina Grabowska

Voeg spiegels toe 

Iedereen weet dat spiegels een kamer groter laten lijken en dat geldt vooral voor kleine badkamers. Plaats spiegels op muren tegenover ramen om het licht te weerkaatsen en de ruimte helder en open te laten aanvoelen. Je kunt ook een grote spiegel boven je wastafel hangen voor een optische illusie van extra vierkante meters. 

Ruim rommel op 

Door rommel voelen zelfs de grootste kamers krap en rommelig aan, dus laat staan wat veel rommel met kleine badkamers doet! Om je ruimte groter en open te laten aanvoelen, zul je alle spullen weg moeten doen die je niet meer nodig hebt. En investeer je in creatieve opbergoplossingen voor de dingen die je wel nodig hebt (zoals hangmanden en opbergsystemen voor over de deur). 

Kortom, een kleine badkamer ruimer laten aanvoelen hoeft geen mega klus te zijn! Volg gewoon deze eenvoudige tips op en zie hoe je krappe ruimte ineens een ruimtelijke oase wordt!

Hoe zou jij een ruimtelijk gevoel in een kleine badkamer creëren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }