De grootste trends op het gebied van vloeren

Soms is het gewoon nodig om de vloer eruit te halen en te kiezen voor een nieuwe vloer. Zeker als je oude vloer versleten is en er gewoon niet meer uitziet, is het tijd voor verandering. Maar welke vloer moet je eigenlijk kiezen als het tijd wordt voor een vloerrenovatie? In dit blogartikel lees je alles over de belangrijkste trends op het gebied van vloeren

Herringbone floor by Photographee.eu
Pvc vloeren zijn helemaal trendy

Een van de populairste vloersoorten van dit moment is de pvc vloer. Een pvc vloer kopen is om uiteenlopende redenen erg in trek. In de eerste plaats staan pvc vloeren er om bekend dat ze lang meegaan. Een pvc vloer is aanzienlijk sterker en robuuster dan laminaat of een vinylvloer. Een goede keuze dus!

Ten tweede is een fijn kenmerk van pvc vloeren dat deze vloersoort geluiddempend is. Zeker in vergelijking met houten vloeren zijn pvc vloeren lekker stil. Dat pvc vloeren erg onderhoudsarm zijn, maakt ze extra geliefd. Het oppervlakte van de vloeren is glad en strak, waardoor je ze met een natte dweil eenvoudig en snel kunt reinigen. 

trends op het gebied van vloeren
Living room interior by Photographee.eu
Visgraatvloeren zijn terug van weggeweest

De houten visgraatvloer is in Nederland de laatste tijd weer enorm in trek. De verklaring hiervoor is simpel: houten vloeren stralen warmte, genegenheid, romantiek en gezelligheid uit. Verder zijn houten visgraatvloeren dankzij hun patronen mooi om te zien en gaan ze, als je voor kwaliteit kiest, lang mee. Een nadeel is dat deze vloersoort een stuk prijziger is en wel wat meer aandacht in onderhoud nodig heeft, als je de vloer tenminste mooi en glanzend wilt houden.

Vloeren met een betonlook 

De laatste grote trend op het gebied van vloersoorten zijn vloeren met een betonlook. Niet zo vreemd, want industriële interieurs zijn hot en happening in interieurland. Deze vloer past perfect bij een modern en industrieel interieur. Een groot pluspunt van deze vloer is zijn robuuste karakter. Een beton(look) vloer gaat lang mee en is eigenlijk bestand tegen alles. Een prima keuze dus!

Alle vloeren maak je een stuk knusser door er een mooi bijpassend vloerkleed op te leggen!

Welke trends op het gebied van vloeren vind jij het aantrekkelijkst?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }