iPhone 14 Plus kiezen? Dit zijn de nieuwe functies!

Komende maand zou ik eventueel weer een nieuwe iPhone kunnen kopen. Momenteel heb ik de iPhone 12 Pro Max al twee jaar en eigenlijk is deze nog in perfecte staat. Via mijn werk krijg ik altijd een gedeelte vergoed en als ik de oude dan verkoop hoef ik normaal gezien niet heel veel bij te leggen. Maar ga ik voor de nieuwe iPhone 14 Plus kiezen? om dat te bepalen verdiep ik me eerst in de nieuwe functies t.o.v. mijn ‘oude’ toestel.

iPhone 14 Plus kiezen
Woman with smartphone via Shutterstock by sergey causelove

Nieuwe iPhone 14 Plus kiezen

Het is altijd heel verleidelijk om voor een nieuwe iPhone te gaan, zeker wanneer je de nieuwe functies en technische specificaties bekijkt. In dit artikel licht ik een paar van de nieuwe functies uit om het voor mezelf, maar ook voor jullie, op een rij te zetten.

Noodoproepen via sateliet

Een van de belangrijkste nieuwe functies is toch wel de sateliet service, zodat je met de iPhone 14 (Plus) naar 112 of andere hulpdiensten kunt bellen zonder dat je netwerkservice hebt. Dit is enorm waardevol wanneer je je ergens in the middle of nowhere strandt waar de masten niet goed werken. Het enige nadeel vind ik dat het 2 jaar lang gratis is, maar dat je erna ervoor moet betalen. Maar wellicht veranderen ze dat nog. Beetje gek dat je voor hulp in nood een abonnement moet nemen.

Zodra je de service gebruikt worden er ook enkele vragen aan je gesteld om te checken hoe ernstig de situatie is en zodat je bij de juiste hulpdienst terechtkomt.

iPhone 14 Plus kiezen
iPhone 14 via Shutterstock by Thanes.Op
Sensor voor auto-ongelukken

Nog zo’n belangrijke functie die er wellicht voor kan zorgen dat je een iPhone 14 Plus kiezen wilt is de nieuwe senor die detecteert of je een auto-ongeluk krijgt. Zeker een must have als je veel alleen op de weg zit. Vooral voor mensen met een beroep die vaak alleen in de nacht op de weg zitten. De sensor gaat alleen aan als je rijdt en detecteert of je een ongeluk hebt aan de hand van de luchtdruk (de air bag die eruit springt), plotseling stilstaan en een hard crash geluid. Je iPhone zal dan aanbieden om een hulpdienst te bellen. Reageer je daar niet op? Dan wordt er automatisch gebeld.

Verbeterde camera

En zoals bij elke nieuwe iPhone is de camera weer een beetje beter gemaakt. Zelf hecht ik veel waarde aan de camera op mijn toestel, zodat ik niet altijd met mijn Nikon spiegelreflexcamera hoef te slepen. Zo heb je altijd een fototoestel en videocamera bij de hand wanneer je belangrijke momenten wilt vastleggen.

De verbeteringen:

  • Nieuwe 2x Zoom Lens die in 4K kwaliteit kan opnemen
  • 48 megapixels
  • Actiemodus voor snelle video’s met snelle bewegingen om de opname te stabiliseren
  • De voorste camera krijgt een autofocus om betere selfies te maken
  • Betere nachtmodus
De notch is weg

De notch? Ik moest echt even opzoeken wat dat precies inhield hoor. Maar de notch is de inkeping bovenaan in het midden op je scherm. Veel mensen hebben deze kennelijk als storend ervaren. Zelf had ik er dus niet veel last van, anders had ik het geweten. Vanaf de iPhone 14 zal er gebruik gemaakt worden van een zogeheten “pill hole” design. Ik ben benieuwd!

Dit zijn uiteraard niet alle nieuwe functies, maar wel de belangrijkste om op te noemen voor mij. Ik vind de noodoproepdienst wel een groot voordeel en uiteraard de camera-upgrade ook. Wellicht dat ik in november dus toch een iPhone 14 plus kiezen zal.

Welke smartphone gebruik jij? En zou je voor de nieuwe iPhone 14 Plus kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }