Kerstversiering in en om het huis | Zo willen wij het dit jaar aanpakken!

Nu we dankzij de pandemie waarschijnlijk een hele andere Kerst dan voorgaande jaren krijgen, moeten we het thuis maar extra gezellig maken! Vaak is de voorpret van het versieren stiekem ook het allerleukst. Zeker met een lekker kopje warme chocolademelk en kerstmuziek erbij! Deze kerstversiering in en om het huis willen wij dit jaar gebruiken

Kerstversiering aan het balkon

Aan de voorkant van ons huis hebben wij een balkon. Deze hebben we afgelopen zomer nog een make-over gegeven. Deze wordt nooit gebruikt om op te zitten, maar is wel ideaal om kerstversiering aan te hangen! Mike is dol op Kerst en hangt altijd mooie ijspegelverlichting aan ons balkon. Het ziet er altijd super knus en gezellig uit als de hele straat versierd is met leuke kerstverlichting. Ook dit jaar kiezen we er dus weer voor om lampjes aan het balkon te hangen.

Kerstboom

Het jaarlijkse pronkstuk a.k.a. de Kerstboom, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Nadeel is dat we dit jaar erg weinig plek hebben, doordat de box van onze kleine man op de plek staat waar we normaal gesproken de Kerstboom optuigen. Maar één ding is zeker: Er wordt in ons huis geen Kerst gevierd zonder boom! Dat wordt dus nog even passen en meten. Normaal gesproken hebben we een flinke boom die ongeveer 2 meter lang is. Wellicht moeten we dit jaar een beetje inkrimpen. Ook lijkt het me leuk om bij Hip en Hout een kerstbal met de naam van onze kleine erop te bestellen. Toch speciaal, zo’n eerste Kerst!

Kerstversiering in en om het huis
Kerstsokken boven de open haard

Tot nu toe hebben er elk jaar drie kerstsokken boven de haard gehangen. Deze kocht Mike een aantal jaren geleden bij de Action en sindsdien hangen ze elk jaar braaf boven de open haard. Normaal gesproken gebruikten we de 3e sok voor ons nichtje, maar nu Jace er is, hebben we natuurlijk nog een extra sok nodig! Altijd leuk om kleine cadeautjes in te verstoppen.

Kerstversiering in en om het huis

Buiten de grote versiering zoals de ijspegelverlichting buiten en de kerstboom binnen, staan er nog allerlei andere prulletjes in en om het huis. Leuke rendier kaarslichthouders van de Primark, een lantaarn met een sneeuwpop erin die muziek en sneeuw maakt, leuke kerstknuffels etc. Ook wil ik dit jaar kijken of ik leuke kussenhoezen kan vinden om de bank ook een Kerst-look te geven. Bij AliExpress en Wish zie ik altijd hele leuke hoezen. Voor de andere prulletjes gaan we wel eens naar Van Cranenbroeck, Bij Stoxx of de Action. Mocht het lukken wil ik ook nog wel langs de Intratuin, omdat ze daar altijd zo leuk versieren.

Welke kerstversiering in en om het huis gebruik jij altijd?

16 Reacties

 1. Caroline
  07/12/2020 / 17:47

  Voor mij persoonlijk hoeven alle kerstdecoraties niet, maar mijn gezin vindt het heel gezellig, dus we gaan denk ik wel een boom versieren ofzo.

 2. 01/12/2020 / 07:18

  Wat een leuke blog. Wij hebben het meer op kantoor binnen dus.

 3. 25/11/2020 / 15:48

  hahaha je hebt er gewoon een heel log aan gewijd. Ik hoop altijd dat de decembermaand snel voorbij is. te veel “moeten” …. Maar uiteindelijk staat dan toch ieder jaar weer die boom te shinen in de kamer en een leuk kerststuk op de tafel. Kaarsjes, kaartjes de hele mikmak hahah.

 4. 25/11/2020 / 15:05

  Ik ben gek op lichtjes buiten. Dus de bomen en rand van het terras vergeten we nooit mee te versieren

 5. 25/11/2020 / 12:37

  Dit jaar geen kerstboom bij ons. Wij wAchten tot we ons nieuwe huisje hebben en kopen dan een grote met nieuwe ballen.

 6. 24/11/2020 / 17:23

  Wat een leuke foto’s! Wij hebben de kerstboom staan, en hang lampjes voor de tuin ramen, en lichtjes rond de spiegel. En her en der staan nog wat kerstdecoraties.

 7. 24/11/2020 / 00:52

  Wow, das best een grote kerstboom – bij ons hangen er buiten op de balkons al allemaal kerstlichtjes ook 🙂

 8. 04/11/2020 / 10:53

  wij hadden wel altijd alles versiert maar voor mij hoeft de kerst niet zo vanwege het overlijden van mijn mams een dag voor kerst. en ik roep al jaren dit jaar geen boom en toch staat die er elke keer en dan is het toch wel gezellig en dan met overal lampjes door het huis

 9. 01/11/2020 / 15:45

  Ohhh krijg er zo’n zin in! Ik ga meestal all out, zonder de kerstdorpen want dat vind ik mooi bij andere, maar niet bij mij haha.

 10. Frederique
  01/11/2020 / 06:08

  Wij vieren het altijd klein in huis dus dit jaar wordt niet anders. Qua versieringen vooral de kerstboom en vele kerstballen die we door de jaren heen hebben verzameld. Wel altijd oppassen geblazen met de katten!

 11. Caroline
  31/10/2020 / 13:01

  Ik houd van ingetogen kerstdecoraties die mooi op kleur op elkaar zijn afgestemd.

 12. 30/10/2020 / 20:00

  Mooie boom zeg! Wij slagen ook altijd goed bij van Cranenvroeck voor de kerstspullen, en na de kerst shoppen in de sale! 🙂

 13. 30/10/2020 / 18:16

  Mijn huis staat meestal voor rendieren in allerlei soorten en maten

 14. Jouvence
  30/10/2020 / 17:19

  Buiten aan de dakgoot hangen we gekleurde lampjes en binnen hebben we twee guirlandes (een op de boekenkast en een bovenop de aanrechtkastjes). Met 5 katten is een kerstboom geen succes.

 15. 30/10/2020 / 08:49

  Hier eigenlijk nooit om het huis, maar wel in huis. Onze kerstboom is een boom vol herinneringen, met vele ornamenten uit Amerika, die mijn zus opstuurde, bijvoorbeeld toen we ons huis kochten en de jongens geboren werden. Maar ook hier hangen de kerstsokken voor de openbaar, ik vind het altijd een gezellige tijd en ook dit jaar gaan we er iets gezelligs van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }