Tips bij het kiezen van de juiste douchewand

Heb je plannen om de badkamer te verbouwen? Dan is een douchewand een essentieel onderdeel! Een douchewand houdt water tegen zodat je niet de hele badkamer nat maakt, maar je optimaal kunt genieten van een warme douche. Waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste douchewand? Je leest het hier!

Modern bath room via Shutterstock by bezikus
Heb je voldoende ruimte?

Een inloopdouche is niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Met een inloopdouche heb je geen gedoe meer met deuren, maar enkel een mooie douchewand. Je hebt echter wel voldoende ruimte in je badkamer nodig om een aangename inloopdouche te kunnen creëren. Hierbij geldt: meten is weten! De algemeen geldende vuistregel bij douchewanden is: voor een prettige douchebeleving is een doorgang van minimaal 60 centimeter en een breedte van minimaal 80 centimeter nodig. Verder is het natuurlijk van belang dat de douchewand groot genoeg is om al het spetterende water tegen te houden.

Glazen of betegelde douchewand?

Als blijkt dat je voldoende ruimte hebt voor het plaatsen van een douchewand voor een inloopdouche, is het tijd om opzoek te gaan naar een geschikte wand voor jouw badkamer. Hierbij is de keuze reuze, zowel in materiaal als in uitstraling. Heb je een kleine badkamer, dan is een glazen douchewand een voor de hand liggende keuze. Met een transparante glazen wand behoud je zoveel mogelijk het ruimtelijke gevoel in jouw badkamer. Wil je graag een hotelsfeer in jouw badkamer creëren? Dan kun je gaan voor een luxe betegelde douchewand. Over het algemeen geldt dat een glazen douchewand financieel voordeliger is dan de betegelde variant.

Trendy bath room via Shutterstock by bezikus
Welke wand past bij jouw stijl?

Naast glas of tegels, valt er nog veel meer te kiezen als het gaat om douchewanden. Om te beginnen uiteraard het type glas – transparant, mat, rookglas – of het type tegel. Maar ook op het gebied van frames en stabilisatiestangen is de keuze breed. Ga voor traditioneel zilverkleurig of voor industrieel zwart staal. Kies wat past bij de stijl van jouw badkamer. Er is voor ieder wat wils!

Waar let jij op bij het kiezen van de juiste douchewand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }