Kiezen voor een inloopdouche? Dit zijn de voordelen!

Wie droomt er niet van het samenstellen van een inloopdouche muur die naadloos aansluit op de rest van het badkamerinterieur? De inloopdouche is een uitstekende keuze voor mensen die graag een vrije douchebeleving willen hebben, maar geen rekening willen houden met de afmetingen van een douchebak of met de draaihoek van de deur. Overweeg jij om te kiezen voor een inloopdouche, maar wil je de belangrijkste voordelen nog even goed op je laten inwerken? In dit artikel hebben we de grootste pluspunten op een rijtje gezet. Lees snel verder!

kiezen voor een inloopdouche
Walk in shower via Shutterstock by Jodie Johnson

De ultieme douchebeleving

De inloopdouche wint steeds meer aan populariteit en dat is niet zonder reden. Je kunt met een inloopdouche de ruimte benadrukken door deze naadloos aan te laten sluiten met de rest van het interieur. Immers, een badkamermeubel en het sanitair hebben grote invloed op de sfeer van jouw badkamer. Je kunt er daarom voor kiezen om met verschillende kleurtinten te werken of de “badkamershow” te stelen met een ware eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een inloopdouche met zwart frame van Tegeldepot. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een douchewand te plaatsen met stabilisatiestang. Deze stang is er trouwens voor de veiligheid, want het zorgt ervoor dat de douchewand stabiel en rechtop blijft staan. Dat is wel zo belangrijk!

Het oog wil ook wel wat

We hadden het hierboven al een beetje verklapt, maar met een mooie inloopdouche kun je van jouw badkamer een luxe spa maken. Een douchecabine ziet er vaak wat lomp uit door de douchebak, terwijl je met een inloopdouche juist slim gebruik maakt van de ruimte. Een inloopdouche is dan ook praktisch en elegant te noemen, al scoort een inloopdouche ook hoge ogen op het gebied van veiligheid. In tegenstelling tot een douchecabine, heb je bij een inloopdouche namelijk geen drempel of opstaande randen waar je overheen moet stappen. Daarom zijn inloopdouches ook ideaal voor ouderen, jonge kinderen en mensen met een lichamelijke beperking.

kiezen voor een inloopdouche
Herringbone tiled shower via Shutterstock by Jodie Johnson
Onderhoudsarm

De badkamer schoonmaken is waarschijnlijk niet jouw favoriete huishoudelijke klusje, maar het moet eens in de zoveel tijd wel goed schoongemaakt worden. Gelukkig heb je bij een inloopdouche niet te maken met randen en hoeken waar vuil en aanslag kan ophopen. Wel een punt van aandacht is de behandeling van de glazen douchewand. Als je kiest voor een inloopdouche met een krachtige antikalklaag, scheelt dit weer minder kalk- en vuilafzetting op de douchewand.

Zou jij ook kiezen voor een inloopdouche?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }