Zo deel je een kleine badkamer het beste in

De meeste huishoudens in Nederland hebben een kleine of gemiddeld grote badkamer. Dat kan soms lastig uitpakken bij een verbouwing. Er moeten namelijk een hoop voorzieningen in passen. Heb jij zo’n kleine badkamer? Lees dan snel verder en richt je kleine badkamer in met de vier beste tips.

kleine badkamer
Small bathroom with window via Shutterstock by liloon

1. Stel prioriteiten in een kleine badkamer

Stel prioriteiten en maak een wenslijst. In een badkamer is de ruimte beperkt, waardoor er maar een beperkt aantal voorzieningen in zal passen. Maak het niet te vol en beperk het aantal objecten tot het hoognodige. Denk hierbij aan de douche, een wastafel en een toilet.

Wil je graag een bad? Overweeg dan een bad douche combinatie. Dit is een bad, met een vlak gedeelte waar je kunt douchen. Het bad kun je tijdens het douchen afschermen met een badwand. Zo weet je zeker dat de rest van de badkamer droog blijft tijdens het douchen. Daarnaast ziet het er ook nog eens strak en modern uit. 

2. Licht en neutraal kleurgebruik

Een badkamer groter maken dan hij is, kan helaas niet. Je kunt de badkamer echter wel groter laten lijken dan hij is. Dit doe je door gebruik te maken van grote tegels en lichte kleuren. Idealiter kies je voor glanzende tegels. De reflectie zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect.

Wist je dat er ook XL tegels verkrijgbaar zijn? Dit zijn extra grote tegels. Bij XL tegels hoef je minder te voegen. Weinig voegen zorgen ervoor dat de badkamer optisch groter lijkt.

kleine badkamer
Small white bathroom interior via Shutterstock by Enrika Samulionyte

3. Kies voor zwevende badkamermeubels

Zorg allereerst voor voldoende opbergruimte. Losse spullen in een badkamer zorgen ervoor dat de badkamer klein en rommelig oogt. Kies daarom voor een praktisch wastafelmeubel, waarin je al je toiletartikelen kwijt kan. Maak daarnaast gebruik van een kolomkast, waar je alle handdoeken, shampooflessen en washandjes in kwijt kunt.

Zwevende badkamermeubels zijn ideaal voor een kleinere badkamer. Ze nemen geen ruimte op de vloer in en zorgen er daarnaast ook nog eens voor dat de ruimte groter lijkt. En dat is nog niet alles! Je houdt voldoende loopruimte over en kunt alles eenvoudig schoonmaken.

4. Zorg voor de juiste verlichting

Een donkere badkamer oogt al snel klein. Helaas heeft niet elke badkamer een raam, voor voldoende daglicht. Daarnaast wordt het ’s avonds donker. Zorg daarom voor de juiste verlichting. Denk hierbij aan spots die in het gehele plafond verwerkt zijn in combinatie met wandlampen voor een optimaal effect. 

Vind je spotjes en wandlampen niet voldoende? Er zijn ook spiegels met verlichting verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen voor een wastafel met ambianceverlichting. Dit is verlichting die onder het wastafelblad gemonteerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }