Knusse vloerkleden voor mijn thuiswerkplek en de kinderkamer

Als ik denk aan gezelligheid en comfort in huis, dan denk ik meteen aan knusse vloerkleden. Ze brengen niet alleen warmte in de ruimte, maar voegen ook een vleugje stijl toe. Onlangs heb ik twee van mijn favoriete plekjes in huis, waaronder mijn thuiswerkplek en de kinderkamer, een make-over gegeven met nieuwe knusse vloerkleden.

knusse vloerkleden

Knus vloerkleed op mijn nieuwe thuiswerplek

Sinds de verhuizing twee jaar geleden was er eigenlijk nog niets gebeurd aan mijn thuiswerkplek a.k.a. de serre. Een heerlijke ruimte met veel ramen en een prachtig uitzicht op de tuin. Maar een upgrade van het meubilair en de inrichting was wel nog echt nodig. Vorige maand verving ik de oude meubels, zoals het bureau, de bureaustoel en het dressoir, voor nieuwe meubels. Ook koos ik nieuwe raamdecoratie, zodat ik in de zomer minder last heb van de zon. Daarna werd het tijd om het geheel wat knusser te maken. Tijd om op zoek te gaan naar een knus vloerkleed!

knusse vloerkleden

Beige vloerkleed van Tapeso

Voor mijn thuiswerkplek koos ik voor een prachtig beige vloerkleed. Het beige vloerkleed voegt een vleugje elegantie toe aan mijn persoonlijke ruimte en zorgt ervoor dat ik me helemaal thuis voel tijdens het werken. Met zijn zachte textuur is het een genot om op te lopen en biedt het een welkome afwisseling van de harde vloer. Omdat ik er met een bureaustoel overheen moet kunnen rollen, koos ik voor een laagpolig vloerkleed.

De ruimte moet nog verder aangekleed worden met leuke decoratie, maar zo oogt het al een stuk gezelliger!

Knus en speels vloerkloed voor de kinderkamer

Nu onze zoon wat ouder wordt speelt hij ook wel eens (onder toezicht) op zijn eigen kamertje. Afgelopen jaar kreeg hij een tipitent cadeau waar we ‘s avonds voor het slapen altijd gezellig samen een boekje lezen. Gezien hij een vrij grote kamer heeft, oogde de rest van de vloer nog wat kaal. Tijd om hier ook iets aan te doen!

Voor de kinderkamer koos ik voor een rond kinderkamer vloerkleed. Het design past perfect bij de levendige sfeer van de kamer en voegt een vleugje speelsheid toe aan de ruimte. Mijn zoon is helemaal happy met zijn nieuwe vloerkleed en ik ben blij dat ik een veilige en comfortabele speelruimte voor hem heb gecreëerd.

Het vinden van het perfecte vloerkleed voor beide ruimtes was een feest op zich. Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen was het een genot om te bladeren door de collectie.

knusse vloerkleden

Knusse vloerkleden schoonhouden en onderhouden

Het schoonhouden en schoonmaken van vloerkleden is essentieel om ze in topconditie te houden. Voor dagelijkse verzorging is het aan te raden om regelmatig te stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Kleine vlekken kunnen worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel, terwijl diepere reiniging af en toe kan worden uitgevoerd met een speciale tapijtreiniger. Door regelmatig onderhoud blijven je vloerkleden er fris en uitnodigend uitzien, klaar om warmte en comfort toe te voegen aan je huiselijke omgeving.

knusse vloerkleden

De nieuwe vloerkleden plat krijgen na levering

Het kan soms even duren voordat een nieuw vloerkleed helemaal plat ligt. Hier zijn vijf handige tips om het proces te versnellen:

  1. Rol het vloerkleed tegen de vezelrichting in en laat het enkele uren rusten om eventuele kreuken glad te strijken.
  2. Plaats zware voorwerpen, zoals boeken of meubels, op de randen van het vloerkleed om deze stevig op zijn plaats te houden.
  3. Gebruik een stoomreiniger om het vloerkleed voorzichtig te behandelen en de vezels te ontspannen, waardoor het sneller plat komt te liggen.
  4. Leg het vloerkleed gedurende enkele dagen ondersteboven om de natuurlijke zwaartekracht te gebruiken en de kreuken te verminderen.
  5. Loop regelmatig over het vloerkleed om de vezels los te maken en te helpen bij het leggen ervan.

Met mijn nieuwe vloerkleden heb ik niet alleen mijn favoriete plekjes in huis opgefrist, maar heb ik ook een gevoel van warmte en comfort toegevoegd aan mijn huis. Of je nu op zoek bent naar een stijlvol beige scandinavisch vloerkleed voor je persoonlijke ruimte of een speels vloerkleed voor de kinderkamer, bij Tapeso vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }