Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras

Met zoveel verschillende soorten matrassen om uit te kiezen, kan het kopen van een nieuw matras een behoorlijke uitdaging zijn. Dit geldt vooral als je reg- of nekklachten hebt. In dat geval kan het juiste of verkeerde matras aanschaffen het verschil maken tussen een goede nachtrust of ’s ochtends met vervelende klachten opstaan. In dit artikel delen we een aantal kooptips, zodat je geen miskoop begaat. Lees snel verder!

kopen van een nieuw matras
Orthopedic Mattress via Shutterstock by New Africa
1. Vraag om advies

Als je rug- of nekklachten hebt, vraag dan jouw huisarts of fysiotherapeut om advies. Het is belangrijk dat je in een rechte lijn ligt, vanaf je nek tot het staartbeen. Hoewel artsen geen matrasexperts zijn, kennen ze wel jouw medische geschiedenis en kunnen ze misschien wel goed advies geven. Natuurlijk kun je ook het internet afspeuren en op deze manier al een stuk wijzer worden welk matras past bij jouw slaaphouding.

2. Ga proefliggen in de winkel

Ga naar een beddenwinkel om matrassen te testen. Geef jezelf voldoende tijd om rond te kijken. Doe je schoenen uit en ga minimaal 10 minuten op een aantal verschillende matrassen liggen, zoals bijvoorbeeld op een matras 70X200 van Yousleep. Dit is een belangrijke aankoop, dus neem vooral de tijd!

kopen van een nieuw matras
Bed with mattress via Shutterstock by New Africa
3. Lees beoordelingen van echte klanten

Schenk weinig aandacht aan wat matrasmerken zeggen, aangezien zij er vooral bij gebaat zijn om hun producten in een positief daglicht te zetten. Zoek in plaats daarvan onafhankelijke productbeoordelingen van mensen die het matras al hebben gekocht waarin jij geïnteresseerd bent. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken.

4. Hoe zit het met de garantie?

Controleer voordat je tot koop overgaat of er garantie zit op het matras, voor het geval deze kapot gaat. Vaak heeft een goed matras minimaal 10 jaar garantie, maar er zijn ook matrasmerken met levenslange garantie. Kijk tot slot ook goed naar wat de garantie precies dekt. Garanties bieden niet altijd dekking voor alles wat mis kan gaan met een matras.

Waar let jij op bij het kopen van een nieuw matras?

2 Reacties

  1. 28/08/2021 / 10:54

    Je hebt goede tips gegeven en een goed matras is echt alles!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }