5 Tips om als koukleum de winter door te komen!

koukleum
Via Shutterstock

Brrr, hebben jullie het ook zo koud de afgelopen dagen? Winter is here! Ik ben een echte koukleum.  Daarom heb ik een aantal tips verzameld  voor de koukleumen onder ons, zodat we de winter goed doorkomen.

Tips om als koukleum de winter door te komen
Tip 1

Ik begin met de makkelijkste tip: ga voor lekkere warme kleding! Een heerlijke, warme trui doet al wonderen. Een winterjas en accessoires mogen niet ontbreken. Een muts, sjaal en handschoenen zijn tegenwoordig een goede aanvulling op je outfit én het houdt je lekker warm. Win-win dus!

tips om de winter door te komen
Via Shutterstock
Tip 2

Zit je in de winter vaak thuis, dan is het van belang dat je thuis ook kunt genieten van de warmte. Het begint allemaal met een goede verwarming. Wanneer je in een appartement woont, zoals wij, dan ben je afhankelijk van de CV ketel installatie die de pandeigenaar heeft. Maar wanneer je je eigen huis hebt, dan kun je zelf een CV ketel kopen.

Het blijft natuurlijk niet bij het installeren, maar ook het onderhoud van je CV-ketel is ontzettend belangrijk. Ik heb geen verstand van zulke dingen, maar uit nieuwsgierigheid wilde ik wel eens weten wat er allemaal bij kwam kijken. Heb je bijvoorbeeld een Remeha CV ketel dan kun je deze aanschaffen en tevens ook een onderhoudscontract erbij afsluiten. Wil jij dus risicoloos de winter doorkomen en er altijd ‘warmpjes’ bijzitten, dan weet je wat je te doen staat! 😉

Tip 3

Niets is zo lekker als een warm drankje om je op te warmen na de koude buitenlucht. Het is heerlijk om in de winter een wandeling te maken (so I’ve been told :P), maar het opwarmen achteraf is het des te meer waard. Een lekkere kop thee of een warme chocomel horen er nu eenmaal bij!

tips om de winter door te komen
Via Shutterstock
Tip 4

Tijdens de winter doorstaat je lichaam een heleboel. De koude lucht van buiten, de warme lucht van binnen en voor je het weet ben je helemaal ontregeld. Zorg er dus voor dat je genoeg groenten en vitamines binnenkrijgt, zodat je lichaam fit is en voldoende bescherming opbouwt. Hierdoor kun je feilloos de winter-microbes overwinnen en sta je sterk in je schoenen. (Of snowboots!) Zorg er wel voor dat je de juiste soort vitamine neemt, zodat deze ook echt helpen!

Tip 5

Dekentjes! Je kunt nooit genoeg dekentjes hebben. Of je je bed nou voorziet van een extra dikke donsdeken of je wilt er lekker warm bijliggen op je bank. Dekentjes zijn dé oplossing. Ze komen in zoveel maten, kleuren, prints en soorten stof. Fleece is natuurlijk lekker zacht én warm, maar wollen dekens zijn een godsgeschenk tijdens de koude dagen! Hier op de bank zijn de dekentjes in ieder geval onmisbaar geworden, zowel voor ons áls voor Princess, mijn kat!

Tips om de winter door te komen
Via Shutterstock

Welke tips heb jij om de winter als koukleum goed door te komen?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }