Kunstplanten voor binnen op mijn wishlist!

Posted 23/01/2020 by Sim's Cup Of Tea in Interieur, Lifestyle / 17 Comments

Na verschillende pogingen om echte planten in leven te houden, heb ik de hoop opgegeven. Ik koop geen levende planten meer. Echter zijn we van plan om binnenkort een aantal kamers in huis een make-over te geven. En dan wil ik daar wel planten aan toevoegen. Daarom ging ik op zoek naar mooie kunstplanten die eruitzien als echte planten en maakte ik een wishlist!

Kunstplanten voor binnen
Kunstplanten voor binnen

Kunstplanten voor binnen bieden een aantal voordelen. Ze zijn onderhoudsvrij, hebben geen zonlicht nodig en zijn bestand tegen temperatuurverschillen. De ideale oplossing voor als je, net als ik, geen groene vingers hebt.

Kunstplanten wishlist
Kunstplanten voor binnen
Kunstplanten in de woonkamer

Een van de kamers in huis die ik graag wil aankleden met leuke plantjes is de woonkamer. Hier wil ik sowieso een grote plant en wellicht een paar kleinere. De Spathiphyllum King vind ik erg mooi, maar is wellicht nog iets te groot voor onze woonkamer. Deze is bijna 1 meter hoog!

Een andere optie is de Monstera. Dit is een van de planten die al eeuwen op mijn lijstje staat. Deze plant is enorm populair, dus iedereen kent deze wel. Daarnaast past deze ook goed in elk interieur en vind je er altijd een leuke sierpot bij! Deze is ongeveer 80cm hoog en op het breedste punt 90cm breed. Overigens hebben ze ook nog een groter formaat, maar dan wordt deze voor ons wel echt te groot.

Op het dressoir of de planken boven de televisie wil ik graag een kleiner plantje neerzetten. Een van mijn favorieten is de pannekoekplant. Deze is maar 23cm, dus deze kun je op heel veel plekken kwijt. De naam van deze plant is afgeleid van de ronde bladeren die op een groene pannekoek lijken.

Kunstplanten in de rest van het huis

Buiten de woonkamer aankleden, staan er nog meer projectjes op onze planning. Zo willen we onze slaapkamer een totale make-over geven. Het behang gaat eraf, de plinten worden eindelijk vastgezet en de muren krijgen waarschijnlijk een kleurtje. Zodra we daarmee klaar zijn, kunnen we beginnen met de aankleding. Welk soort plant we daar gaan neerzetten, is nog een beetje afhankelijk van de stijl die we gaan toepassen.

De Alocasia Amazonica a.k.a. de skeletplant vind ik erg mooi. Deze is ongeveer 60cm hoog en past daarmee perfect in de slaapkamer. Niet te groot en niet te klein.

Verder hebben we boven nog twee slaapkamers, waarvan een ooit een babykamer zal worden en de andere tot nu toe gebruikt wordt als kantoor en kamer voor de kat. Dus voor die kamers heb ik tot nu toe nog geen plannen om planten neer te zetten. Dat is iets voor de langere termijn.

Heb jij liever kunstplanten voor binnen of echte planten?

17 responses to “Kunstplanten voor binnen op mijn wishlist!

  1. Wauw wat een super mooie planten. Ik ben gek op kunstplanten. Ik vind het zonde om echte planten te kopen ze gaan vaak erg snel dood. Ik heb wel 2 kunstplanten in huis.

  2. Mieke | Miek's Mind

    Ik ben zelf niet zo van de kunstplanten, ik prefereer toch liever echte planten. Zelf heb ik cactussen en orchideeën in huis

  3. Ik had het er gisteren ook over met mijn moeder. Ik wil zo graag meer planten in huis hebben. Maar ik heb ook katten, en dan kan ik niet alle soorten planten kopen. Dus dan maar beter nep.

  4. Kunstplanten zijn leuk voor de sfeer, maar ik zou gaan voor echte. Deze moet je verzorgen, maar geeft meer zuurstof in een ruimte. En een momentje voor de planten kan ook zentime zijn 😉
    Wel erg mooie foto’s!

  5. Ik heb liever echte planten, maar ik ben erg slecht in het in leven houden van planten, dus dit zou zeker voor mij ook de oplossing zijn. De Alocasia Amazonica vind ik erg mooi!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.