Lampen inspiratie voor de donkere dagen!

Alhoewel 21 december alweer meer dan een maand geleden is en de dagen weer steeds langer worden, zijn de donkere dagen nog niet voorbij. Het is koud, nat, guur en grauw buiten. Tijd om het huis wat knusser te maken met mooie verlichting. Ik zocht wat lampen inspiratie voor de donkere dagen. Op zo’n moment is Pinterest my best friend!

Lampen inspiratie
Via Shutterstock by
Woonkamer

In de woonkamer kies ik er vaak voor om alleen sfeerverlichting (mijn Cotton Balls slinger) te gebruiken of lekkere geurkaarsen aan te maken. Als ik de televisie aan heb, is dat vaak voldoende. Maar als ik ga bloggen maak ik gebruik van mijn Scandinavische lampen en mijn Lucide Dumbo vloerlamp, waar ik nog steeds heel blij mee ben. De vloerlamp is ook een echte eye catcher in de woonkamer en doet ook prima dienst als decoratie.

Slaapkamer

In de slaapkamer heb ik twee houten wandlampjes langs beide kanten van het bed hangen. Ik vind ze echt super leuk, maar ze geven wel erg veel licht. Hier wil ik dus nog een dimmer op monteren. Als ik ga lezen maak ik gebruik van mijn licht in de vorm van een boek van Radbag! Echt een aanrader als je niet teveel licht wilt bij het lezen. Aan het plafond heb ik helaas nog geen mooie lamp hangen, dus ik heb wat ideetjes opgedaan via Pinterest en deze vind ik erg gaaf:

Hal

In de hal hangt nu nog verlichting van de vorige bewoners. Ik heb eigenlijk helemaal nog niks aan de hal gedaan, dus hier moet ik sowieso echt nog inspiratie voor verzamelen. Ik wil graag een mooie side table met kapstokhaken erboven. Paar mandjes onder de sidetable, leuke plant ernaast en klaar! Nu nog op zoek naar mooie verlichting. Deze maakt zeker kans:

Overige ruimtes

Voor de badkamer en keuken hoef ik niet per sé een hele spannende lamp te hebben. Als het maar werkt. Voor nu zijn de andere ruimtes belangrijker. Ik moet wel nog even goed opletten dat ik niet teveel lampen aansluit op een groepenkast. Gelukkig werd ik laatst getipt dat je groepenkasten vervangen of verkopen via Elektrobode kunt, dus daar moet ik me eerst even in gaan verdiepen.

Hoe krijg jij lampen inspiratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }