Leuke activiteiten in de winter

Het is weer winter! En we worden direct getrakteerd met heel koud weer. Waar veel ons hier het hele jaar reikhalzend naar uit hebben gekeken, zijn er ook genoeg mensen die er maar weinig mee hebben. Dit komt met name door verveling. Waar je in de zomer veel gemakkelijker uitstapjes kunt maken, zijn die uitstapjes in de winter natuurlijk een stuk lastiger te maken. Met name omdat het weer gewoon een stuk minder mooi is. Dit hoeft je echter niet te weerhouden van een prachtige winter. Er zijn namelijk genoeg – relatief eenvoudige – activiteiten die je ook gewoon in de winter kunt ondernemen. Zelfs tijdens de zoveelste lockdown. We zetten er een aantal op een rijtje.

Leuke activiteiten in de winter
Fitness at home via Shutterstock by faithie

Sporten vanuit huis 

Het zal niemand zijn ontgaan dat sporten de komende weken weer lastiger wordt. Jouw favoriete sportschool in Tilburg heeft inmiddels alweer de deuren gesloten en buiten is het weer te guur om aan de slag te gaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je je afvraagt hoe je nog fit kunt blijven in deze tijd. Zeker in de periode van stampotten en lekkernijen. Ondanks dat sporten in de sportschool voorlopig nog niet mogelijk is, betekent dat gelukkig niet dat er helemaal niets te doen is. 

Ook vanuit huis zijn er namelijk genoeg activiteiten die je kunt ondernemen. Zo zijn er heel veel trainers die momenteel filmpjes op YouTube plaatsen met handige work-outs vanuit huis. Met deze instructiefilmpjes ben je in staat om iedere dag circa 30 minuten uit te trekken om flink te bewegen. Daarnaast bieden veel sportscholen op dit moment ook online lessen aan. Via een app, video’s, of audio trainingen kun je hierdoor zelf thuis verder sporten. Sommige sportscholen organiseren zelfs online groepslessen. Informeer daarom snel bij jou sportschool naar alle mogelijkheden. Alles wat je nodig hebt is een yogamatje en eventueel wat gewichten. Zelfs als de sportscholen weer open mogen is dit een leuke aanvulling op je sportroutine in de sportschool. 

Een film huren 

Wist je dat de bibliotheken gewoon open mogen blijven? Hoewel we tegenwoordig via Netflix en Disney+ eenvoudig de leukste films kunnen streamen, zijn er ook altijd films die nergens te vinden zijn. Simpelweg omdat de auteursrechten nog niet aan ons land zijn gegeven. Denk bijvoorbeeld aan de Harry Potter reeks. Natuurlijk kan je deze kopen, maar het is een stuk goedkoper (en stiekem ook leuker) om ze te lenen bij de bibliotheek. Creëer een leuke filmmiddag of avond met het hele gezin. Zet wat lekkers op tafel, pak een aantal lekkere plaids en geniet van jullie moment samen. Dat is immers waar de winter ook voor staat: gezelligheid.

Leuke activiteiten in de winter
Baking at home via Shutterstock by Zivica Kerkez

Bakken

Bakken hoort bij de winter. De geur van heerlijke appeltaart of cake brengt je direct terug naar je jeugd. Betrek het hele gezin bij het bakken van allerlei heerlijke lekkernijen en peuzel deze later samen op. Je kunt ook een gedeelte van deze lekkernijen weggeven. Bijvoorbeeld aan de buren of familie en vrienden. Leuk om ze op die manier een coronaproof bezoekje te doen. Denken aan je medemens. Er is geen mens op aarde die het niet kan waarderen als jij wat lekkers komt brengen. Bovendien is het ook nog eens een zeer gemakkelijke en leuke activiteit om te ondernemen en vul je zo al snel een hele dag.

Wat vind jij leuke activititeiten in de winter?

9 Reacties

 1. Mieke - Miek's Mind
  18/01/2022 / 09:08

  Sporten vanuit huis.. HATE IT! Ben zoooooo blij dat ik weer naar de sportschool kan.

 2. Frederique
  07/01/2022 / 14:43

  Wij kijken ook veel films. Verder spelen we meer spellen dan normaal en proberen we nieuwe recepten uit. Toch kan de zomer me niet snel genoeg komen.

 3. Felice Veenman
  07/01/2022 / 11:30

  koken, lezen en wandelen, maar dat vind ik eigenlijk het hele jaar leuk…

 4. 07/01/2022 / 11:14

  De leukste activiteit in de winter???
  Misschien is dat wel lekker lezen op een druilerige dag. Met een kop koffie of thee. Een doos met koekjes binnen handbereik. En dat alles op de bank met een dekentje over mij heen.

 5. Jouvence
  06/01/2022 / 17:00

  Ik ben enthousiast aan het sporten in huis en probeer met regelmaat te wandelen buiten.

 6. Lindaschrijfthetop
  04/01/2022 / 14:00

  Mijn dochter kan heerlijk bakken en doet dat vaak in de winter. Zelf ga ik graag een rondje met de hond lopen

 7. Linda Meester
  04/01/2022 / 13:08

  Ik houd van wandelen in de winter en lekker knus binnen puzzelen of een spelletjes doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }