Lekker luieren in het weekend

De hele week ben je zo ontzettend druk aan het werk. De ene vergadering na de andere op kantoor, ‘s avonds moet je koken en stofzuigen en tussendoor willen je vriendinnen nog een cocktail met je gaan drinken. Op vrijdagavond plof je doodmoe in de zetel en denk je ‘dit weekend doe ik lekker niks’. Groot gelijk, lekker luieren in het weekend kan zoveel deugd doen. In dit artikel lees je hoe je van een lui weekend geniet.

luieren in het weekend
Woman in knitted socks on the bed via Shutterstock by Olena Serzhanova

Waarom lekker luieren in het weekend?

Er ligt nog een berg strijk op je te wachten en je kreeg een uitnodiging voor een leuk feestje. Waarom zou je dan een lui weekend inlassen waarin je die mooie peignoir voor dames die je met Kerst kreeg niet eens uittrekt? Omdat even niks doen zelfs gezond is! Akkoord, voldoende bewegen en gezond eten is nog gezonder, maar ontspannen is minstens even belangrijk. In het weekend is er niks dat ‘moet’ en is het oké om tot de middag in je bed te blijven liggen. Eens goed uitslapen zal je deugd doen. Zeker als je door de week niet zo veel slaapt, is het goed om in het weekend wat extra uurtjes nachtrust te hebben.

Wat doe ik tijdens een lui weekend?

De mogelijkheden voor zo’n lui weekend zijn legio. Eenmaal je uit je bed gerold bent, trek je in die mooie boxershort voor dames de badkamer in. Daar ga je jezelf in de watten leggen. Neem een ontspannend bad en neem uitgebreid de tijd voor je skincare routine. Nu je het hele weekend een zee van tijd hebt, is dit hét moment om een filmmarathon te organiseren. Neem alvast wat popcorn bij de hand en kies een leuke serie uit om te bingewatchen. Ook leuk tijdens luieren in het weekend: alle films van Harry Potter na elkaar bekijken. Als het mooi weer is, kan je van de gelegenheid gebruik maken om in de tuin te genieten van het zonnetje. Met een goed boek en een lekker drankje bij de hand, kan dat geen enkel probleem zijn. Nog beter: zet een ligstoel in de tuin en doe een lekker dutje in de zon. Vergeet je je niet in te smeren met zonnebrandcrème?

luieren in het weekend
Laptop displaying Harry Potter via Shutterstock by New Africa

Tijdens zo’n lui weekend heb je uiteraard geen zin om je eigen potje te koken. Gelukkig bestaat daar een makkelijke oplossing voor: eten bestellen via je telefoon. Heb je zin in pizza, sushi of een Thaise curry? Raadpleeg je favoriete thuisbezorgd-app en kies een gerechtje uit waar je al heel lang zin in hebt. Dit zal je enorm smaken!

Wil jij wel eens lekker luieren in het weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }