Inspiratie: 3 x Luxe vloerstijlen voor elke woonstijl!

luxe vloerstijlen
Wooden Floor via Shutterstock by 

Het is altijd fijn wanneer een huis knus en warm is en zodanig wordt ingericht, dat het volledig bij jouw woonstijl en wensen past.  Wanneer je de juiste vloer kiest, kom je al een heel eind. Met deze 3 luxe vloerstijlen, slaag je gegarandeerd!

3 x Luxe Vloerstijlen

Ik heb tot nu toe alleen maar laminaat en vinyl gebruikt om de vloeren in huis te decoreren. Nu ik pas verhuisd ben, vond ik het tijd om me ook eens te verdiepen in andere vloerstijlen. De 3 luxe vloerstijlen die ik in dit artikel zal benoemen, zijn vloeren die ik zelf nog niet kende, maar die wel goed in elk interieur passen. Zodra de vloer ligt, kun je jouw woonstijl geheel naar eigen wens inrichten met andere leuke meubels en accesoires.

Visgraat vloer

Een visgraat vloer is zowel klassiek als modern. Deze vloer is een tijdje niet meer heel modern geweest, maar is nu helemaal terug en ook nog eens super hip! Je kunt kiezen uit verschillende soorten visgraat vloer. Parket, massief hout of extra breed. Die laatste vind ik zelf erg mooi. Omdat het hout is geeft het je woning direct een warme uitstraling.

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn op dit moment erg populair en dat is niet heel gek, want ze bieden enorm veel voordelen. Ze zijn gemaakt van harde kunststof, maar hebben de uitstraling van een echte houten vloer. De grote voordelen van deze vloer: Waterbestendig, krasbestendig, geluiddempend, makkelijk te reinigen en perfect te combineren met vloerverwarming. Niet zo gek dus, dat deze vloer razend in trek is.

luxe vloerstijlen
Gietvloeren

Gietvloeren bieden bijna net zoveel voordelen als PVC vloeren. Deze zijn ook nog eens slijtvast, brandveilig en anti-allergisch. Ideaal voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Deze vloeren worden veel gebruikt in bedrijfsruimtes, maar tegenwoordig ook steeds meer in huizen voor particulieren. Deze vloeren hebben een intense kleur die op alle woonstijlen aan te passen is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een extreem opvallend kleurtje of kiezen voor een rustige aardetint. Indien je de vloer een beetje warmer en knusser wilt maken, kun je ervoor kiezen om deze aan te kleden met een mooi vloerkleed!

Welke luxe vloerstijlen vindt jij het mooist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }