4 makkelijke kamerplanten die je interieur opfleuren

Ben jij sinds kort ook gebeten door de urban jungle trend? Sinds de lockdown zijn we massaal planten gaan kopen. De tuincentra vieren hoogtij en onze huizen kleuren groener dan ooit. Ben je nog op zoek naar makkelijke kamerplanten als aanvulling in je collectie? Een plant die niet al te veel verzorging vraagt? Of heb je eigenlijk gewoon niet zo’n groene vingers? Geen zorgen. De planten die wij je aanraden in deze blog zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

makkelijke kamerplanten
Interior Design Tropical Leaves via Shutterstock by New Africa

Je interieur in een nieuw jasje

Je interieur opleuken kan op verschillende manieren. Je kan investeren in wat nieuwe decoratie: een schilderij, leuke sierkussens of een nieuw vloerkleed, maar een leuke nieuwe plant, dat verfrist je woonkamer pas echt. 

Monstera deliciosa

Je kent ‘m wel die grote mooie groene plant met gaten. De Monstera Deliciosa. Hij vraagt niet al te veel van je. Af en toe, zo één keer per week een goede scheut water en in de zomermaanden wat voeding om aan te sterken. Een dankbare plant om in huis te hebben: je moet er niet veel aandacht aan besteden en toch groeit die snel. Want hoe leuk is het om als ‘plantmom’ of ‘plantdad’ weer een nieuw blad te zien ontrollen? Zet hem best wat hoger zodat je de prachtige bladeren kan bewonderen. Een bloempot met pootjes onder zoals die van Ferm Living past er perfect bij. Deze tropische plant staat ook gekend voor zijn lange kronkelige luchtwortels. Zijn die voor jou wat te griezelig? Dan mag je die gewoon afknippen. 

Tradescantia 

Hou je van wat kleur in huis? Dan zit je goed met een tradescantia. Deze leuke hangplant vermeerdert zich met het grootste gemak. Heeft een vriend of vriendin een leuke staan die jij nog niet hebt? Een stekje nemen is kinderspel, gewoonweg een flink stukje afknippen en op water zetten. In no-time heeft de tradescantia nieuwe worteltjes aangemaakt. En no-time, dat mag je letterlijk nemen, want waar andere planten weken of zelfs maanden nodig hebben om worteltjes aan te maken doet dit plantje dat in een recordtijd van een dag. Een echte must have? Dat is zonder twijfel de Nanouk, tradescantia met mooie paarse en lila strepen.

makkelijke kamerplanten
Yucca via Shutterstock by Grumpy Cow Studios

Yucca

Een andere plant die je zeker in huis wil hebben, is de yucca. Deze zuiderse plant met langwerpige palmachtige bladeren en lange stam is een statement item in elk interieur. Ook deze plant eist niet al je aandacht op. Hij doet niet moeilijk als je ‘m eens vergeet water te geven. Zelfs enkele weken zonder drinken vindt hij prima. 

Gedroogde bloemen

Gedroogde bloemen kan je misschien niet helemaal als kamerplant beschouwen, maar toch staan ze erg mooi in elk interieur en heb je er geen omkijken naar. Dat is wellicht de reden waarom deze zo populair. Zet een boeket kleurige gedroogde bloemen in een kleurrijke en originele vaas zoals de Shell vaas van HK living en je hebt een tof item om mee uit te pakken. Hooguit even het stof eraf blazen als ze al wat langer staan en je bent weer gesteld.

Wat vind jij makkelijke kamerplanten om in huis te hebben?

1 Reactie

  1. 25/11/2021 / 20:42

    Het is echt heerlijk om planten in je interieur te verwerken, wij hebben ook 1 grote in onze woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }