Waarom zijn mangohouten meubels zo populair?

Als je nieuwe meubels nodig hebt, kan het moeilijk kiezen zijn. Door de bomen kun je het bos soms niet meer zien, vooral door de vele materialen waaruit meubilair tegenwoordig gemaakt kan zijn. Hout is altijd een populaire keuze, maar ook daar zijn er zoveel opties. Mangohout blijkt één van de meest geliefde houtsoorten te zijn voor mensen die nu meubels kopen. En als je de voordelen op een rijtje zet is het niet moeilijk te weten waarom!

mangohouten meubels

Mangohouten meubels zijn zeer duurzaam

Milieubewust omspringen met je aankopen is belangrijk voor veel mensen. Onze planeet is je zeker dankbaar als je duurzaamheid in je achterhoofd houdt wanneer je meubels koopt. En wat blijkt? Mangohout is een topper op het vlak van duurzaamheid! Mangohouten meubels worden gemaakt van gekapte bomen die geen vruchten meer opleveren. Het is dus de laatste levensfase van de boom, waarna er nieuwe gepland worden. Op deze manier gaat er niets verloren en dit betekent ook dat er geen bomen moeten worden geplant en dan gekapt speciaal om meubilair te maken.

Mangohouten meubels passen in elk interieur

Meubels koop je natuurlijk niet zomaar. Ze maken een deel uit van je interieur en moeten goed passen bij de stijl van je huis. Mangohout kan verkregen worden in veel verschillende kleuren en schakeringen. Soms is het meubelstuk enkel van hout gemaakt en soms zijn ze afgewerkt met staal. Mangohouten meubelen zijn vaak modern en simpel. Dat betekent dat ze in elk interieur passen en je ze makkelijk kan hergebruiken als je bijvoorbeeld de muren schildert of van huis verandert. Bovendien heeft mangohout een exotische, warme uitstraling. Deze houtsoort kan wat broodnodige kleur toevoegen aan monochrome stijlen.

Mangohouten meubels zijn makkelijk te onderhouden

Niemand wil uren tijd spenderen om hun meubels in een fatsoenlijke staat te houden, maar gelukkig is dat met mangohout niet nodig. Deze houtsoort is al gelakt bij aankoop. Omdat dit materiaal goed tegen krassen kan, zal het niet snel beschadigt raken. Je maakt het eenvoudig schoon en kan eventueel wel nog een keer lakken om te kleur terug op te glanzen mocht die doorheen de jaren wat verdoffen. Voor de rest is er geen onderhoud nodig, waardoor de populariteit niet verrassend is.

Mangohouten meubels zijn goedkoop

Je portemonnee wil ook wat, natuurlijk. Mangohouten meubels zijn niet zo duur als veel andere houtsoorten. Dit heeft deels te maken met het feit dat dit zacht hout makkelijker is om mee te werken, anderzijds ook door die duurzaamheid die eerder genoemd was. Je hergebruikt eigenlijk een materiaal, wat de kosten drukt. Hierdoor kan je voor minder geld toch heel leuke meubels op te kop tikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }