Stress Awareness Day: Manieren om te ontspannen

Manieren om te ontspannen
Via Shutterstock

Vandaag is het Stress Awareness Day. Een mooi moment om even stil te staan bij hoe druk onze levens zijn. Stop the glorification of busy en neem eens de tijd om lekker te ontspannen. Met deze manieren om te ontspannen kom je zeker tot rust!

♥ Get some fresh air

Ga wandelen! Heb je een hond? Dan doe je dit sowieso al regelmatig. Stap eens uit je comfort zone en maak een wandeling langs straten en plekken waar je nog niet eerder geweest bent. De frisse lucht zal je goed doen en je viervoeter zal je dankbaar zijn voor deze extra lange wandeling.

♥ Light the candles

Uiteraard is het niet altijd mooi weer en kun je niet altijd genieten van zo’n lekkere verfrissende wandeling. Mochten de weergoden het er niet mee eens zijn, maak het binnen dan gezellig door middel van het aansteken van kaarsjes. Maak een lekkere kop groene thee en geniet van het rustgevende geflikker van de kaarsjes. Je kunt er ook voor kiezen om een geurkaars met een kalmerend geurtje te nemen. Vanille schijnt het erg goed te doen!

♥ Take a bath or hot shower

Een douche of bad werkt gewoon al-tijd! Ik weet niet wat het is, maar dit zorgt er altijd voor dat je je direct een stuk beter voelt. Als je direct even de tijd neemt en jezelf flink verwent met een lekkere scrubbeurt en een (haar)maskertje, voel je je weer als herboren. Vergeet niet om je favoriete muziek aan te zetten!

♥ Read a book

Een boek lezen zorgt voor afleiding en ultieme ontspanning. Neem wel een lekker luchtig boek. Een thriller waar je haren van overeind gaan staan, bezorgt je waarschijnlijk alleen maar meer spanning. Een chicklit is op dit moment wel op z’n plaats.

♥ Hug your pet

Even knuffelen met je allerliefste viervoeter kan wonderen doen. Een hond is waarschijnlijk de beste oplossing, de meeste andere huisdieren zijn niet zo aanhankelijk. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Heb je geen huisdier? Ga op de thee bij die ene leuke vriendin en klets lekker bij, terwijl je haar huisdier leent om te knuffelen. Zal ze vast niet erg vinden en je kunt direct je ei kwijt.

♥ Take a powernap

Even liggen en aan niets denken is goed voor je hersenen en lichaam. Laat het even tot rust komen en vergeet je zorgen en alle dingen die je nog moet doen. Zodra je lichaam tot rust is gekomen, kun je de situatie met frisse moed bekijken. Wedden dat je je al een stuk beter voelt?

Wat zijn jouw manieren om te ontspannen tijdens stressmomenten? 

Liefs,
Simone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }