Mijn favo me-time tips om weer op te laden!

Tijdens drukke periodes wil het er nog wel eens bij inschieten om goed voor jezelf te zorgen. Toch is dit wel heel belangrijk om (mentaal) gezond te blijven. Wanneer je regelmatig wat tijd voor jezelf plant heb je meer rust en ben jij een betere moeder, partner, vriendin of wat dan ook. Deze me-time tips om goed voor jezelf te zorgen komen dan zeker van pas!

me-time tips
Coffee and reading via Shutterstock by Damian Lugowski

Nu moet ik toegeven dat ik sinds onze kleine er man er is ook veel minder tijd besteed aan me-time. Voorheen deed ik dit wel vaker. Dit zijn 9x Dingen die ik deed tijdens Me-time! Dus onderstaande tips ga ik snel ook weer eens opvolgen.

Uitslapen is nummer 1 van de me-time tips

Als je een (halve) dag me-time voor jezelf plant, kijk dan of het mogelijk is om die dag lekker uit te slapen. Dat hoeft niet tot in de middag te zijn. Als je vanuit jezelf energiek wakker wordt om 07:00, zonder wekker, is dat ook helemaal prima. Als het ‘eruit-moeten-gevoel’ er maar even niet is.

Neem een douche en verzorg jezelf van top tot teen

Nadat je een lekkere warme douche genomen hebt kun je een uurtje of twee uittrekken om jezelf van top tot teen te verzorgen. Reinig je gezicht en vergeet niet om je tanden en mond goed te verzorgen met de juiste mondverzorgingsproducten. Of kies ervoor om je tanden lekker op te frissen met een tandenbleekset voor thuis. Met een mooie lach voel je je sowieso instant beter, toch? Daarna lak je je nagels met deze tips voor een manicure thuis, terwijl je een hydraterend gezichtsmasker op hebt en een lekkere geurkaars met een kalmerend geurtje aansteekt. Ultiem genieten!

Wandeling op een onbekende route

Trek er in je eentje op uit en zoek een wandelroute die je nog niet eerder gelopen hebt. Frisse lucht doet wonderen voor je gemoedstoestand. Vooral in de herfst is het heerlijk om te wandelen en te genieten van alle prachtige herfstkleuren om je heen.

me-time tips
Photography course via Shutterstock by Purit Lertsri

Cursus

Maak eindelijk eens tijd om een cursus af te maken. Zo heb ik er nu weer voor gekozen om het 9-weken programma voor cursisten van ‘Nooit meer op de automatische stand fotograferen’ van Vink Academy te gaan volgen vanaf 8 januari 2022. Ik kocht haar cursus toen ik zwanger was, maar omdat ik destijds kinkhoest kreeg, moest ik helaas stoppen met het 9-wekenprogramma. Ik baalde flink, dus ben blij dat ik er nu weer de kans voor krijg. Dit keer hoop ik de cursus echt af te ronden en mijn fotografie skills naar een hoger niveau te tillen.

Lezen

Als je van lezen houdt is een me-time dag het perfecte excuus om de hele dag onder een dekentje op de bank te kruipen, terwijl je wegduikt in een spannend verhaal. In 2020 las ik maar liefst 30 boeken! Al had ik toen wel nog veel meer tijd, omdat de kleine er nog niet was. Toch lees ik nog steeds elke avond voordat ik ga slapen. Al ben ik nu ‘pas’ in boek 19 bezig, terwijl het jaar al bijna om is.

Wat zijn jouw favo me-time tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }