Je mobiele abonnement vergelijken. Weet jij zeker dat je goed zit?

Als je mobiele telefoon goed werkt, je goed bereik hebt en de rekening je iedere maand geen vervelende verrassingen geeft, dan ben je al snel geneigd om te denken dat je wel goed zit. Dat er geen enkele reden is om van abonnement of zelfs van provider te wisselen. Maar wat nu als je weet dat je voor hetzelfde geld dat je nu betaalt veel meer data kunt krijgen, of allerlei extraatjes die je nu niet hebt? Of wat als je eigenlijk veel te veel betaalt, en dat je voor wat je eigenlijk maandelijks gebruikt veel voordeliger uit kunt zijn? Zit je dan nog steeds goed, en vind je het allemaal wel prima? Of is dan toch het moment aangebroken waarop je beter kunt gaan overstappen? Je mobiele abonnement vergelijken is dan een must!

mobiele abonnement vergelijken
Girl with phone via Shutterstock by ImYanis

Wat gebruik je iedere maand?

Er zijn maar weinig mensen die iedere maand de rekening van hun abonnement voor mobiele telefonie helemaal napluizen. Dat hoeft ook niet, tenzij hij opeens veel hoger uitvalt dan normaal. Tegen de tijd dat je abonnement bijna afloopt, is het echter wel aan te raden hier eens goed naar te kijken. Je kunt op je rekening, of op het dashboard van je provider, namelijk zien wat voor abonnement je precies hebt, en wat je maandelijks verbruikt. Heb je onbeperkte data, maar maak je maandelijks maar heel weinig data op? Dan kun je je afvragen of je dit dure abonnement wel nodig hebt. Ook kun je eens kijken naar de hoeveelheid belminuten en SMS-jes die je verbruikt. Alhoewel de prijzen van abonnementen meer afhankelijk zijn van data, kun je toch eens in kaart brengen hoeveel je hiervan eigenlijk nodig hebt. Met dit overzichtje kun je vervolgens gaan kijken welk abonnement voor jou het voordeligst uitkomt.

mobiele abonnement vergelijken
Saving money via Shutterstock by Nattakorn_Maneerat

Welk abonnement past bij mij?

Blijk je een veel groter (en dus duurder) abonnement te hebben dan je eigenlijk gebruikt, dan kun je vaak beter overstappen naar een wat minder duur abonnement, en zo veel besparen. Ga je mobiele abonnementen vergelijken, dan moet je eigenlijk altijd wat je nodig hebt als uitgangspunt nemen, en zien welke provider dat tegen de laagste prijs aan kan bieden.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je maandelijks meer verbruikt dan in je abonnement zit. Dan betaal je vaak allerlei extra kosten, en is het meestal beter over te stappen naar een duurder abonnement. Vergelijk het soort abonnement dat je wilt, je kunt bijvoorbeeld sim only abonnementen vergelijken of juist abonnementen inclusief toestel, en dan specifiek geselecteerd naar wat jij maandelijks nodig hebt. Ook dan kom je op de laagste prijs uit, en ben je verlost van de maandelijkse extra kosten doordat je buiten je bundel komt.

Ga jij je mobiele abonnement vergelijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }