Niet boren en spijkeren, maar plakken!

Plakband wordt het genoemd of doorzichtige tape. Als ik het nodig heb vind ik het niet en als ik al een rolletje vind, is het begin van de tape op het rolletje onzichtbaar. Het is dan zeer lastig om het te gebruiken. Met je nagel breek je de tape en is het einde zoek. Wie heeft hier ook last van?

Niet boren en spijkeren
Woman sealing a box with tape via Shutterstock by mervas
De houder is noodzakelijk

Een rolletje plakband hoort in een deugdelijke houder. Geen plastic flodderhouder, maar een stabiele houder met een metalen kartelrand. Klaar voor gebruik en het voorkomt een hoop ergernis. Eigenlijk geldt dat voor meerdere zaken, zoals een papercliphouder of puntenslijper. Als je de spullen nodig hebt, moet je ze meteen kunnen gebruiken. Zoals een pleister direct op de wond moet.

Uitgebreide toepassing voor tape

Tapes zijn er voor vele toepassingen. Bij het inpakken is tape onmisbaar. Verpakkingstape is in verschillende breedten beschikbaar en is wel of niet doorzichtig. Het zorgt er voor dat producten netjes en feestelijk ingepakt kunnen worden en dozen worden stevig afgesloten. Wie kent nog het gegeven dat alle schoolboeken netjes voorzien werden van een kaft. Zonder plakband een onmogelijke opgaaf.

Niet boren en spijkeren
Packing via Shutterstock by mervas
Dubbelzijdig is bevestigen

Een andere toepassing is dubbelzijdige tape. Het is bedoeld om relatief lichte spullen op te hangen of te bevestigen. Afhankelijk van de tape zijn er verschillende sterktes beschikbaar. Het voorkomt gaten in de muur door spijkers of schroeven en pluggen. Kwaliteitstape kan verwijderd worden zonder beschadiging en eventuele lijmrestjes kunnen met een speciale lotion moeiteloos verwijderd worden. Het is een prachtig bevestigingsmiddel. Vooral voor het tijdelijk ophangen van objecten. Naast de tape bestaan er ook ophangsystemen met haakjes die geplakt kunnen worden.

Textieltape als reparatieset

Tape is vooral bekend als kunstof, maar er is ook een textiele variant. Deze stevige eenzijdige textieltape is vooral bedoeld voor reparaties van voorwerpen. De tape wordt gekenmerkt voor duurzaam gebruik en is waterbestendig en sterk. Het voorkomt dat voorwerpen vervangen worden door ze weer te repareren. De tape is in verschillende kleuren te verkrijgen en kan zelfs een decoratieve functie krijgen.

Kunnen we de boormachine en hamer in de gereedschapskist laten liggen? Dit is niet te verwachten, maar het is wel slim om verschillende soorten tape in de boormachinekoffer te leggen. Het biedt een uitstekend alternatief voor diverse ophangmogelijkheden. Daarbij is het een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }