Nieuwe bank aanschaffen: Met deze punten houden wij rekening!

Onze woonkamer aanpakken is ook een van de projecten die we nog willen aanpakken in huis. Zo wil ik het zitgedeelte nog volledig herinrichten. Nieuwe meubels, een nieuw likje verf op de muur en een nieuwe stijl, zodat alles mooi bij elkaar past. Een nieuwe bank aanschaffen is dan wel een must!

© Sanne Jennes Fotografie
Nieuwe bank aanschaffen

Ik ben op dit moment nog steeds tevreden met de bank die we van mijn schoonzus gekregen hebben. Deze is enorm groot, dus er passen veel mensen op (Was voordat er Corona was wel handig…), de stof is perfect voor de huisdieren en hij ligt fantastisch. Wel zie je langzaam wat gebruikssporen, maar verder is deze nog tiptop in orde! Waarom dan een nieuwe? Omdat ik de woonkamer gewoon graag helemaal wil vernieuwen en deze toch al wat gebruikssporen heeft. En omdat ik alles graag op elkaar wil gaan afstemmen qua stijl en kleur. Voordat we een nieuwe bank aanschaffen zijn er wel een aantal punten waar deze voor ons aan zal moeten voldoen!

Geen losse kussens als rugleuning

Met stip op nummer 1, want als we iets irritant vinden zijn het wel losse kussens die afzakken, wanneer je lekker op de bank ligt. Laatst zag ik een aantal ontzettend mooie banken tijdens het shoppen, maar ze vielen allemaal af, omdat de kussens niet vast zaten. Balen!

Het juiste materiaal als bekleding

Online heb ik een aantal ontzettend mooie leren banken gezien. Ik heb alleen geen idee of deze ook handig zijn met huisdieren of dat de nageltjes snel krassen maken. Iemand ervaring hiermee? Let me know! Sowieso mag het leer in de winter niet koud aanvoelen en in de zomer niet te plakkerig, want dan haak ik af.

Nieuwe bank aanschaffen
© Sanne Jennes Fotografie

Op bovenstaande foto zie je onze bank en het materiaal waarvan deze gemaakt is. Dit is op zich ideaal, want de huisdieren maken er geen krassen op en je ziet ook geen haakjes van kattennageltjes. Ideaal!

De afmeting

De afmeting van de bank vind ik ook erg belangrijk. Wij zijn namelijk echte bankliggers. Als er bezoek is, zitten we, maar zodra we alleen zijn en televisie kijken, zakken we lekker onderuit! Een voorwaarde is dus dat we samen op het loungegedeelte passen, zodat we lekker knus samen onder een dekentje kunnen liggen in de winter. Daarnaast is het belangrijk dat de bank ook genoeg plaats heeft voor meerdere personen. Zeker nu er afstand gehouden moet worden.

Dit zijn voor ons de drie belangrijkste punten wanneer we een nieuwe bank aanschaffen. Verder vind ik een donkergroene kleur erg mooi. Maar dat is nog een beetje afhankelijk van de rest van het interieur. Keep you posted!

Op welke punten let jij bij een nieuwe bank aanschaffen?

14 Reacties

 1. Sara
  23/06/2021 / 16:50

  Wij hebben ook een donkergroene bank gekozen vorig jaar en krijgen er veel complimenten over. We hebben voor een velvet look gekozen, maar niet de standaard die je nu veel ziet.
  Ik zie dat jullie een.klein kindje hebben en voor ons was het ook een must dat ik makkelijk onder de bank kon schoonmaken. Bij de vorige was er een heel kleine opening tussen bank en vloer en hier zat altijd zoveel speelgoed en stof onder. Nu zit er natuurlijk nog steeds speelgoed onder, maar kan ik het makkelijk weghalen!

  • 23/06/2021 / 18:48

   Precies! Ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte groene bank, haha. Mijn vriend vind de Velvet look helaas niet zo mooi. Dus we zoeken nog even verder.

 2. 09/11/2020 / 11:18

  hier moet een bank groot zijn en ik moet de hoezen kunnen wassen, dus een bank met losse kussen vinden wij ideaal

 3. 07/10/2020 / 11:26

  Onze bank moet vooral groot zijn! We hebben een kleine kamer en het klinkt misschien gek, maar een grote bank geeft het meest rustige beeld. Daarnaast is het natuurlijk ook super fijn om met het hele gezin lekker op de bank te kunnen zitten/liggen/hangen. Losse kussens zijn echt een no go, die raken altijd zo uit vorm. Verder houd ik ook niet van leer.

 4. 05/10/2020 / 22:31

  Wij hebben een heerlijke bank, maar je kan deze bank nooit opvullen en daar baal ik wel van.. daar zou ik bij de volgende echt op gaan letten.

 5. Felice Veenman
  05/10/2020 / 16:17

  de afmetingen en de kleur en ….of ie lekker zit

 6. 05/10/2020 / 15:41

  Nou onze honden mogen niet op de leren banken, dat krast like hell. Anders een dekentje erop.

 7. 05/10/2020 / 12:10

  Ja zo een nieuwe bank is altijd een grote aanschaf en best iets om over na te denken – wel goed dat die van jou tegen pootjes bestand is 🙂

 8. 05/10/2020 / 10:01

  Ik zou nu voor mijn volgende bank gaan voor een hoekbank, mijn huidige bank is een tweezits en daardoor dus te klein voor meerdere mensen en uiteraard is de afmeting belangrijk.

 9. 05/10/2020 / 09:35

  die rugleuning kussens zijn voor mij inderdaad ook erg belangrijk. en het liefste wil ik velvet. makkelijk te stofzuigen

 10. 04/10/2020 / 09:18

  Hij moet goed zijn schoon te maken! En ik vind het fijn als ik hem makkelijk kan aanpassen.

 11. 03/10/2020 / 20:35

  Je geeft een paar goede punten. Zoals de losse kussen en de bekleding. Mijn bank zou ook huisdier proef moeten zijn

 12. 03/10/2020 / 19:38

  Wij zijn ook aan het kijken naar een nieuwe bank. Maar we zijn er nog steeds niet achter welke stof nou het veste is met 2 honden en 3 katten.

 13. 03/10/2020 / 18:59

  Ik ben heel benieuwd wat voor soort bank (en of het uiteindelijk ook de donkergroene kleur gaat worden) is geworden. Laat je het ons weten 🙂
  Ik vind het vooral belangrijk dat hij lekker zit! Goede ondersteuning in de rug. Hij moet stevig maar toch ook (erg) comfortabel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }