Op zoek naar een nieuwe keuken? Dit zijn de trends van 2020!

Ik vind het altijd leuk om inspiratie op te doen op het gebied van woontrends. Ik ben ontzettend blij met de keuken die we nu hebben, maar ik zou wel nog wat meer (opberg)ruimte willen. Of zo’n mooi kookeiland met een paar barkrukken eraan. Als we een nieuwe keuken gaan aanschaffen, dan wil ik dat in ieder geval erbij hebben! Voor nu maken we voornamelijk gebruik van onze zelfgemaakte voorraadkast. Ik ging op zoek naar de keukentrends van 2020!

nieuwe keuken
Modern black kitchen by Zivica Kerkez
Nieuwe keuken financieren

Zodra je besluit om een nieuwe keuken te nemen, moet je natuurlijk eerst goed nadenken over de financiering. Terwijl de een genoeg geld gespaard kan hebben, zal de ander geld lenen om de financiering rond te krijgen. Voor een specifiek doel, zoals het verbouwen van de keuken kun je dan het best voor een persoonlijke lening kiezen. Kijk wel altijd goed of je de maandlasten kan dragen, zodat je jezelf niet in de nesten werkt. Het vergelijken van meerdere leningen met elkaar kan ervoor zorgen dat de maandlasten binnen jouw budget passen.

Zwart is het nieuwe wit

Er was al een verschuiving te zien van zwart naar wit. Ook in 2020 zet deze trend door. Een zwarte keuken zorgt voor een luxe en stijlvolle uitstraling. Met bronzen of gouden materialen maak je de classy look helemaal compleet! Ook zorgen ze er voor dat jouw zwarte keuken een warmere uitstraling krijgt. Zelfs gouden kranen en spoelbakken zijn helemaal hip in jouw nieuwe keuken!

nieuwe keuken
Marble kitchen by Zivica Kerkez
Marmer in de keuken

Het grote voordeel van marmer is dat je het lekker makkelijk kunt combineren. Zeker nu vooral zwart of donker marmer de trend is. Daarnaast oogt marmer, dankzij het natuurlijk dessin, erg rustig. En zeg nou zelf, het ziet er super stijlvol uit, toch? Voor mij zou het ook nog eens handig zijn als mooie achtergrond voor het maken van foto’s!

Woonkeuken

Wat ik zelf ook een hele gave trend vind is de persoonlijke woonkeuken. Althans, zo wordt het genoemd. Tegenwoordig zijn keukens een stuk ruimer dan vroeger en wordt hier bijna net zoveel geleefd als in de woonkamer. Vaak zie je gemixte stijlen en materialen, zodat de keuken mooi aansluit bij de rest van het interieur. Zo wordt het een knusse ruimte om gezellig samen te leven, bakken of kokkerellen.

nieuwe keuken
White kitchen dark accents by Breadmaker
Technologie in de keuken

Ook de technologie wordt steeds uitgebreider. Gemak dient de mens. Veel ovens en andere apparaten zijn via WiFi te besturen met smartphone apps, zodat je je gerechten ten allen tijde in de gaten kunt houden en bijsturen. Als dat niet handig is! Daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van stoomovens. Veel gezonder en ook nog eens lekkerder. Gas is langzaam volledig aan het verdwijnen en maakt plaats voor koken met inductie.

Welke trend zou jij kiezen voor een nieuwe keuken?

3 Reacties

 1. 26/10/2020 / 09:40

  ik zoek geen nieuwe keuken maar vind het altijd wel leuk om er rond te snuffelen naar op het net

 2. Mieke| Miek's Mind
  26/10/2020 / 09:37

  Ik vind van alles mooi. mijn Pinterest board staat dan ook helemaal vol met insp. Ik wil zeker een kookeiland later

 3. Caroline
  26/10/2020 / 07:58

  Zelf kies ik het liefst voor zoveel mogelijk lichte kleuren of wit. Geen zwarten of houten elementen. Dat vind ik zo somber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }