Nieuwe kledingkast op mijn wishlist!

Een aantal weken geleden was het dan eindelijk zover. Na een paar keer opgezet en weer afgebroken te zijn, wegens verhuizingen, begaf mijn kledingkast het. Tijdens het openen van de kast viel een van de deuren uit de scharnieren, waardoor deze boven op mij viel en niet meer te repareren is. Een goed excuus om op zoek te gaan naar een nieuwe kledingkast dus!

Nieuwe kledingkast
Bedroom interior by Photographee.eu
Nieuwe kledingkast

In principe wilde ik een kledingrek neerzetten, want dat vind ik er altijd zo leuk uitzien. Helaas is leuk niet altijd praktisch, want… waar ga ik dan met al die kleding heen? Niet dat ik veel kleding heb, maar zo’n kledingrek is toch wel erg beperkt. Het wordt dus toch een nieuwe kledingkast in plaats van zo’n rek. Toen ik werd gevraagd om een leuk stukje over de mooie kledingkasten van Slaapkamerweb te schrijven, kwam dit dus heel goed uit. Kan ik direct inspiratie opdoen voor mijn eigen nieuwe kledingkast.

Hoekkast

Na een tijdje snuffelen op de website, viel mijn oog op een hoekkast. Maar aangezien ik mijn 2-persoonsbed midden in de kamer heb staan en alle lampen ook al hangen, lijkt het me toch verstandiger om de kledingkast langs maar een zijde van de slaapkamer te plaatsen.

Mocht je toch een hoekkast willen, dan kun je deze wel volledig op maat laten maken. Hierbij wordt er dan rekening gehouden met de ruimte die je hebt en jouw wensen. Ik zou er dus wel een op maat kunnen laten maken, maar ben bang dat mijn slaapkamer dan te vol raakt. En ik houd er wel van als er wat ruimte over is.

Let er op bij het uitzoeken van een hoekkast dat je meestal alleen draaideuren kunt gebruiken. Indien je aan beide muren minimaal 260cm ruimte hebt, kun je ook een kledingkast met schuifdeuren kiezen.

Nieuwe kledingkast op mijn wishlist

Ik kwam er al snel achter dat een nieuwe kledingkast uitzoeken nog best een opgave is, aangezien je met veel dingen rekening moet houden. Wil je draaideuren of schuifdeuren? Wel of geen spiegel? En van welk materiaal moeten de deuren gemaakt zijn? Ik vond het dus een flinke klus, maar heb uiteindelijk gekozen voor de Draaideurkast Impact Classic. Deze gaat dus op mijn wishlist voor aankomend jaar:

Nieuwe kledingkast
Draaideurkast Impact Classic zelf samenstellen

Deze draaideurkast kan ik volledig zelf samenstellen. Aangezien de zijde van mijn muur een stuk langer is dan de kledingkast die ik nu heb, wil ik de nieuwe kledingkast wel iets langer hebben, zodat ik meer opslagruimte heb.

Op de foto zie je een witte kast met zwarte randen. Vind ik heel mooi, maar helaas past dit niet bij de rest van mijn interieur. Het mooie is dus dat ik bijna alles van deze kast volledig naar smaak kan aanpassen:

 • Ik kan kiezen hoeveel deuren ik wil hebben
 • Ik kan de hoogte bepalen
 • De kleur van de romp kan gekozen worden
 • Uiteraard ook de kleur van de deuren
 • Wel of geen spiegels?
 • De kleur van de binnenkant
 • De handgrepen
 • De indeling aan de binnenkant
 • Verlichting

Zelf zou ik dus kiezen voor een kast van 201cm met 4 deuren. Zowel de romp als de deuren mogen wat mij betreft wit zijn. Een spiegel in het midden vind ik super handig. De binnenkleur in Silverline linnenstructuur en waarschijnlijk donker chroom handlebars. De indeling aan de binnenkant ben ik nog niet helemaal over uit, dus daar ga ik nog eens goed over nadenken.

16 Reacties

 1. Mandy
  09/01/2020 / 15:32

  Pff lastig! Ik kan ook geen ideale plek vinden voor mijn kleding, niks is goed, te klein, te laag, te dit te dat. Ik zoek nog steeds een oplossing voor kleding die werkt voor mij haha!

 2. 23/12/2019 / 10:28

  Pfoe kledingkasten, nooit gedacht dat je over best veel moet nadenken om zo’n ding te kopen. Ik ben al tevreden met een bed met lades en een kledingrek haha.
  Liefs,
  Elles

 3. 22/12/2019 / 20:53

  Ik had zelf een onafgewerkte hoek in de slaapkamer toen ik hier kwam wonen en heb een inbouwkast laten maken, die is dan werkelijk helemaal naar mijn eigen wens gemaakt en het probleem van de onafgewerkte hoek was ook opgelost! 😉

 4. 22/12/2019 / 19:52

  Mooie kast wil je! Ik heb zelf laatst een PAX kast van Ikea samengesteld met hanggedeelte en lades.

 5. 22/12/2019 / 17:00

  Mijn kledingkast wish is PAX Ikea met laden zodat de kleding kan als Maria Kondo. En de kledingkast graag tot plafond met schuifdeuren

 6. 22/12/2019 / 15:37

  Mijn kledingkast is lomp, maar gemaakt van steigerhout. Daarom vind ik hem mooi. Al gok ik dat die niet meegaat als ik uit huis ga. Ik vind dat je een mooie kast heb uitgekozen, maar wel een vraagje. Doe jij de spiegel in het midden, of kan het bijvoorbeeld ook aan de zijkant?

  • Frederique
   23/12/2019 / 08:39

   Wij hebben geen echte kledingkast maar van die open Kallax kasten. Prima op zich al mis ik soms wel wat goede lades.

 7. 22/12/2019 / 07:59

  Ik heb het heerlijke geluk van een reserve slaapkamer wat we tot inloopkast hebben omgebouwd. Zo ontzettend fijn. Een grote wand met alleen maar kasten. (psst, maar ook dan snel ruimte te kort)

 8. 21/12/2019 / 16:38

  Een goede kledingkast is wel heel fijn. Ik zou de volgende keer zeker voor eentje gaan met verlichting aan de binnenkant!

 9. 21/12/2019 / 12:32

  Je hebt een mooie kast op het oog. Fijn dat je deze samen kan stellen zoals jij wilt. Ik ga ook kijken naar een nieuwe kledingkast voor bij mijn vriend in huis. Moet wel een grote zijn….

  • 22/12/2019 / 00:41

   Wat leuk zeg. Ik ben gek op draaideurkasten. Het ziet er mooi uit.

 10. 20/12/2019 / 19:18

  heel handig een aan te raden die kasten die jezelf kan indelen!! en ja deuren vind ik een must want het blijft dan toch stofvrij 😉

 11. 20/12/2019 / 12:47

  wauw ze zijn prachtig, wij hebben een Ikea pax kast, super leuk.. maar op de slaapkamer willen wij er echt deuren voor hebben

 12. 20/12/2019 / 10:54

  Een goede kledingkast is goud waard en een behoud voor je kleding. Wat handig als je hem helemaal zelf kunt samenstellen zeg.

 13. 20/12/2019 / 09:15

  In de slaapkamer hebben e een akst met 6 deuren, 2 spiegels, lades etc, ik ben er zo blij mee, maar hij bekleedt wel een hele wand. We hebben lang gezocht en goed gekeken voor we tot deze kast kwamen. Maar goed ondertussen staat hij er ook alweer 12 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }